Cea mai mare navă de transport containere, din lume a fost livrată, aceasta va transporta pana la 24.000 de containere

Cea mai mare navă de transport containere, din lume a fost livrată, aceasta va transporta pana la 24.000 de containere
  • Acasă
  • /
  • Fără categorie
  • /
  • Cea mai mare navă de transport containere, din lume a fost livrată, aceasta va transporta pana la 24.000 de containere

( Rețeaua de știri MI ) Cea mai mare nava container din lume, fabricata de China State Shipbuilding Corporation, a fost predata cumparatorului miercuri, la Shanghai. Conform rapoartelor, nava container va efectua voiaje intre Orientul Îndepărtat si Europa. Prima de acest gen, nava gigantică are o capacitate de transport de 24.000 TEU. Proiectat de Hudong-Zhonghua […]

( Rețeaua de știri MI )

Cea mai mare nava container din lume, fabricata de China State Shipbuilding Corporation, a fost predata cumparatorului miercuri, la Shanghai. Conform rapoartelor, nava container va efectua voiaje intre Orientul Îndepărtat si Europa.

Prima de acest gen, nava gigantică are o capacitate de transport de 24.000 TEU. Proiectat de Hudong-Zhonghua Shipbuilding Group, „Ever Alot” are 399,99 metri lungime și 61,5 m lățime. Lungimea sa o depășește pe cea a celei mai mari aeronave din lume și este mai lată decât trei terenuri de fotbal.

Nava poate transporta peste 24.000 de containere de dimensiuni standard, încărcate cu aproximativ 240.000 de tone de marfă. Containerele depozitate pe puntea principala a navei pot atinge o înălțime egală cu o construcție de 22 de etaje.

Potrivit constructorului, nava dispune de „tehnologia de optimizare hidrodinamică” care îi permite să alunece pe apa fără probleme atunci când este încărcata, fără a compromite viteza. Sistemul de reducere a rezistenței la bule și generator de arbore încorporat reduce consumul de combustibil și emisiile de carbon cu trei până la patru procente.

Livrarea lui „Ever Alot” descrie tehnicile de construcție navale din China, care evoluează rapid, alimentate de progresele în cercetarea tehnologică maritimă din țară. Hudong-Zhonghua a construit peste 70 de nave port-containere în trecut și în prezent este angajată în fabricarea a 9 transportoare de containere de 24.000 TEU.


Distribuie articolul