Ceva despre descompunerea morala din Romania.

Ceva despre descompunerea morala din Romania.
Portrait of a horrible scary fantasy style mystic creature. Horror or Halloween concept

Descompunerea morala, este prezenta in societatea romaneasca dintotdeauna , iar aceasta nu a reusit niciodata sa scape de ea. Ea este un fel de parazit social care cauta sa-si aranjeze situatia si viata prin sacrificarea semenilor sai. In anii 40, cand Romania era alaturi de Hitler, descompunerea morala scria scrisori autoritatilor, in care isi turna […]

Descompunerea morala, este prezenta in societatea romaneasca dintotdeauna , iar aceasta nu a reusit niciodata sa scape de ea. Ea este un fel de parazit social care cauta sa-si aranjeze situatia si viata prin sacrificarea semenilor sai.

In anii 40, cand Romania era alaturi de Hitler, descompunerea morala scria scrisori autoritatilor, in care isi turna vecinii ca sunt evrei sau anti-nazisti. Drept recompensa, descompunerii moralei s-a oferit averile celor turnati. Abia atunci cand se afla in mijlocul atator bunatati, descompunerea morala a constientizat brusc faptul ca misiunea ei istorica este de a fi „cetatean vigilent”.

Cand a intrat comunismul in Romania adus de tancurile sovietice, descompunerea morala s-a reprofilat cu o viteza impresionanta, punandu-se pe scris scrisori in care desconspira elementele pro-naziste, legionare, liberale, taraniste, monarhiste care sug sangele poporului muncitor. Pentru aportul adus la victoria comunismului, descompunerea morala a primit onoruri si pozitii inalte in societate.

Mai tarziu, cand Ceausescu a anuntat o politica de nealiniere, descompunerea morala s-a apucat de scris poezii patriotice, despre partid, despre Ceausescu si binenteles despre elementele subersive. Pentru meritele sale si dovada de constiinta civica, descompunerea morala a fost numita seful unei fabrici comuniste.

Dupa Revolutia din 1989, descompunerea morala a fost prima pe baricade. Aceasta flutura isteric din maini, animand multimea cu „Jos Ceausescu”, „Jos Comunismul”. In acele momente descompunerea morala, scria despre securistii si comunistii care au servit regimului criminal si odios si care urmau sa plateasca pentru genocidul poporului roman. Descompunerea morala ii stia pe toti dupa nume, functii, iar la televizor povestea cu lacrimi in ochi cat de mult a avut de suferit de pe urma blestematilor de comunisti si securisti pentru viziunile sale anticomuniste si ca era gata sa-si sacrifice viata pentru revolutie.

Dupa victorie democratiei, cariera descompunerii morale  a continuat ascendent, a devenit expert, analist chemat la toate televiziunile, unde infiereaza dusmanii tarii. Din cand in cand mai scrie scrisori pe la servicii, in care desconspira colegii care pot fi suspecti, pentru aceste servicii descompunerea morala beneficiaza de fonduri, decoratii si ordine deosebite in fata patriei.

Descompunerea morala pastreaza in sertar lista cu toti oamenii ce pot fi indezirabili intr-o buna zi, iar din cand in cand mai adauga un nume nou. Pentru orice eventualitate, fiecare lista salvatoare va fi scoasa la momentul oportun. Intr-adevar, cine stie ce timpuri vor veni ?


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta