Coadă la Maraton al Vaccinării de astăzi din Bârlad! Vaccinarea dă rezultate spectaculoase!

Coadă la Maraton al Vaccinării de astăzi din Bârlad! Vaccinarea dă rezultate spectaculoase!
  • Acasă
  • /
  • Fără categorie
  • /
  • Coadă la Maraton al Vaccinării de astăzi din Bârlad! Vaccinarea dă rezultate spectaculoase!

( Cezara MIRONICĂ –  Vremea Noua ) SUCCES… Coadă la vaccinare, la maratonul de vaccinare de astăzi din Bârlad. Două centre au fost amenajate pe platoul de la Hala Pieței „Sf. Ilie” și cel de la Centrul de recuperare și Loisir (SPA) din zona Centrul Civic. Maratonul a început la orele 8.00 și în două ore […]

( Cezara MIRONICĂ –  Vremea Noua )

SUCCES… Coadă la vaccinare, la maratonul de vaccinare de astăzi din Bârlad. Două centre au fost amenajate pe platoul de la Hala Pieței „Sf. Ilie” și cel de la Centrul de recuperare și Loisir (SPA) din zona Centrul Civic. Maratonul a început la orele 8.00 și în două ore sunt deja peste 200 de persoane care așteaptă să fie vaccinate. Organizatorii spun că maratonul este planificat să dureze până la orele 14.00, dar dacă vor fi persoane care vor dori să se vaccineze și sunt prezente la orele 14.00, maratonul se va prelungi atât cât va fi nevoie. Din comuna Puiești, la apelul făcut de primarul Cezar Vasile Ticu, care a pus la dispoziție transportul gratuit, au venit 32 de persoane (trei microbuze). Județul scapă de Covid, nu s-a mai înregistrat niciun deces de pe 25 mai, iar rata incidenței cumulative a ajuns 0,16 la mia de locuitori.

Mulți bârlădeni prezenți astăzi la vaccinare au venit să-și facă rapelul, dar sunt și mulți oameni care au venit pentru prima doză. La Bârlad, fluxurile de vaccinare sunt cu Pfizer, iar la cabinetele medicilor de familie care s-au alăturat acțiunii de vaccinare, aceasta se face cu Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză. Oamenii au venit la maratonul de vaccinare pentru că aici se pot imuniza împotriva COVID-19 fără progamare, doar cu buletinul. Sunt așteptate multe persoane, având în vedere că primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, a discutat cu toți primarii din zona de sud a județului (peste 20 de edili de comune), invitându-i să vină la maratonul din Bârlad cu oamenii din comună care vor să se vaccineze. Deocamdată, doar cei din comuna Puiești au ajuns. Sunt 32 de persoane, care au fost împărțite la cele două centre: 15 la Centrul Loisir și 17 la cel de pe platoul din fața Halei din Piața „Sf. Ilie”.

„Vin în valuri”! Județul Vaslui scapă de Covid! Doar 0,16 rata incidenței!

Mesajele de la organizatori sunt încurajatoare. „Vin din ce în ce mai mulți oameni să se vaccineze! Mi se spune că vin în valuri, din toate zonele din sudul județului! Este o acțiune care va avea un rezultat spectaculos!”, a spus primarul Dumitru Boroș. La orele 11.00, au anunțat că vin la să se vaccineze și 22 de salariați de la SC Reiser Ldp Bârlad, însoțiți de directorul Daniel Buzamăt.

Nici un deces de Covid de pe 25 mai în județ

Vaccinarea este foarte importantă și dă rezultate spectaculoase. De pe data de 25 mai, în județul Vaslui nu s-a mai înregistrat niciun deces cauzat de Covid 19!! Iar rata de incidență cumulativă Covid 19 este în județ de 016 la 1000 de locuitori! Ieri mai erau internate doar 29 de persoane cu Covid 19,, dintre care la ATI Reanimare doar 4, fără a fi intubați sau dependenți de oxigen. Zonele roșii, (cu incidență peste 3 la mia de locuitori) au dispărut, iar județul Vaslui mai are puțin până când va scăpa de acest flagel, numit Covid 19!


Distribuie articolul