Durerea de dinti si dentistul care aduce fericirea

Durerea de dinti si dentistul care aduce fericirea
English garden in June

Oamenii nu sunt capabili sa descrie, sau sa-si imagineze fericirea decat in termeni de contrast. Va doare o masea? Cum poate fi descrisa fericirea decat in a nu mai avea durerea teribila de dinti.  In Evul Mediu , oamenii erau invatati ca fericirea este Raiul, descris ca un loc de odihna vesnica si bunastare, deoarece […]

Oamenii nu sunt capabili sa descrie, sau sa-si imagineze fericirea decat in termeni de contrast. Va doare o masea? Cum poate fi descrisa fericirea decat in a nu mai avea durerea teribila de dinti.

 In Evul Mediu , oamenii erau invatati ca fericirea este Raiul, descris ca un loc de odihna vesnica si bunastare, deoarece experienta omului obisnuit era reprezentata de saracie si munca istovitoare. Dar aceste imagini idilice cu o fericire eterna de cele mai multe ori au fost sortite esecului, fiinca contrastul a incetat sa mai opereze. Teribila durere de dinti nu trece numai cu discutii despre starea de bine, daca nu faci o vizita la dentist.

O alta fericire des invocata in trecut era reprezentata de cultul primaverii. Primavara nu reprezinta imaginea randunelelor, a mieilor care zburda pe campii. Primavara inseamna legume proaspete, lapte si carne proaspata, caldura soarelui. Asta inseamna fericirea oamenilor in contrast cu asprimea gerului din zilele si noptile de iarna si dupa traiul de cateva luni numai cu carne afumata sau sarata in bordeie pline de fum si deseori fara ferestre. Cantecele despre primavara sunt vesele, iarna s-a terminat si asta este un mare lucru.

Fericirea data de sarbatorirea Craciunului, un festin in esenta, a fost inventat pentru ca trebuia sa existe un contrast si a face o pauza de la insuportabila iarna, iar oamenii trebuiau sa gaseasca fericirea intr-o explozie ocazionala de mancare si bautura in exces.

Aproape toti creatorii fericirii iluzorii, doresc sa produca o societate perfecta si aseamana durerea oamenilor cu o mare durere de dinti, ei erijandu-se in dentistii izbavitori.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta