Idei pentru mesele festive de Sarbatori. Cocktailuri cu prosecco

Idei pentru mesele festive de Sarbatori. Cocktailuri cu prosecco

Idei pentru mesele festive de Sarbatori. Cocktailuri cu prosecco Prosecco este o bautura care a devenit tot mai populara in ultimii ani, fie ca este consumata ca atare, fie in cocktailuri savuroase. Pentru mesele festive de Sarbatori puteti alege acest vin spumant italienesc fie ca inlocuitor al sampaniei, fie pentru a prepara bauturi care sa […]

Idei pentru mesele festive de Sarbatori. Cocktailuri cu prosecco

Prosecco este o bautura care a devenit tot mai populara in ultimii ani, fie ca este consumata ca atare, fie in cocktailuri savuroase. Pentru mesele festive de Sarbatori puteti alege acest vin spumant italienesc fie ca inlocuitor al sampaniei, fie pentru a prepara bauturi care sa “sparga” rutina.

Diferenta intre prosecco si sampanie

Prosecco si sampania sunt vinuri spumante, insa intre ele exista o mare diferenta, izvorata din metoda prin care sunt obtinute. Ca toate vinurile spumante, ambele bauturi trec prin doua etape de fermentare, insa prosecco, originar Italia, este mai dulce si se obtine din struguri Glera; sampania, in schimb, este produsa in Franta, in regiunea Champagne, dintr-o varietate de struguri si prin cupajare intre mai multe vinuri.

Dupa prima faza de fermentare, asemanatoare cu cea de la vinurile obisnuite, prosecco se obtine prin metoda Charmat: a doua fermentare are loc in tancuri sau cisterne din inox, in care se adauga un amestec de drojdie si zahar, dupa care are loc procesul de racire, limpezire si imbuteliere. In urma aplicarii acestei tehnici, prosecco are o dinamica mai mare a bulelor de dioxid de carbon; metoda este mai rapida decat cea traditionala si tocmai de aceea prosecco este mai ieftin decat sampania, a carei fermentare are loc in sticle, din care se extrage apoi drojdia, proces mai lent si mai anevoios.

Cand si cum se consuma prosecco

Desi multi il consuma pe post de sampanie, prosecco este un vin spumant aperitiv. In mod normal se serveste inainte de masa, bine racit si din pahare inalte, pentru a pastra temperatura si perlajul. Gustul sau proaspat, cu aroma fructata, se asociaza foarte bine cu preparate cu mozzarella, prosciuto, masline, peste si fructe de mare, dar si cu salate usoare.

Prosecco e poate consuma simplu sau ca ingredient pentru cocktailuri, in care a fost introdus atat datorita prospetimii, cat si pretului rezonabil.

Trei cocktailuri cu prosecco usor de preparat

Doamnele vor aprecia cu siguranta un cocktail Pretty Woman, preparat cu 2 lingurite, 4 capsune, 40 ml de suc de ananas si 4 cuburi de gheata. Toate ingredientele se fac piure cu ajutorul unul blender si se servesc in pahare de Martini umplute cu prosecco bine racit.

Mimosa se prepara din 15 ml de triplu sec, 45 ml suc de portocale si 100 ml de prosecco. Ingredientele se pun in ordinea data intr-un pahar de sampanie si se amesteca usor, iar bautura este gata de consumat.

Grand Marnier se prepara cu ajutorul unui shaker si se serveste din pahare tip fluta. Amestecati 15 ml Grand Marnier, cu 30 ml rom si 30 ml suc de ananas, cu gheata, iar apoi turnati in pahare pe care le umpleti cu prosecco.

Prin urmare, fie ca ai invitati de Sarbatori, fie ca vrei sa petreci in sanul familiei, poti sa incluzi prosecco pe lista de cumparaturi pentru mesele festive.

( Destepti.ro )


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta