Omul de casă al ÎPS Teodosie recunoaște la CNA că anarhistul în sutană a răspândit minciuni antivacciniste! Amenda: 10.000 de lei

Omul de casă al ÎPS Teodosie recunoaște la CNA că anarhistul în sutană a răspândit minciuni antivacciniste! Amenda: 10.000 de lei
Persoane participa la pelerinajul de Sfantului Apostol Andrei, luni 30 noiembrie 2020, in localitatea Ion Corvin din judetul Constanta. Slujba a fost oficiata de un sobor de preoti condus de IPS Teodosie. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
  • Acasă
  • /
  • Fără categorie
  • /
  • Omul de casă al ÎPS Teodosie recunoaște la CNA că anarhistul în sutană a răspândit minciuni antivacciniste! Amenda: 10.000 de lei

( Robert Mateescu – Ziaristii.ro ) O amendă primită de Radio Dobrogea, postul deţinut de Arhiepiscopia Tomisului, a scos în evidență, o dată în plus, minciunile antivacciniste cu care Înalt Prea Sfințitul (ÎPS) Teodosie a otrăvit România în timpul pandemiei de Covid-19. Acestea au fost recunoscute oficial, într-o ședință a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), […]

( Robert Mateescu – Ziaristii.ro )

O amendă primită de Radio Dobrogea, postul deţinut de Arhiepiscopia Tomisului, a scos în evidență, o dată în plus, minciunile antivacciniste cu care Înalt Prea Sfințitul (ÎPS) Teodosie a otrăvit România în timpul pandemiei de Covid-19. Acestea au fost recunoscute oficial, într-o ședință a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), chiar de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, relatează Paginademedia.ro.

Arhiepiscopul Teodosie a adus postului Radio Dobrogea o amendă de 10.000 de lei din partea CNA, pentru afirmațiile sale iresponsabile cu privire la vaccinarea anti-Covid, în emisiunea săptămânală realizată de purtătorul său de cuvânt, Eugen Tănăsescu.

În emisiunea din 14 octombrie, cea reclamată la CNA, ÎPS Teodosie a spus, printre altele:

  • „Este o frământare foarte intensă a oamenilor care nu acceptă vaccinul! Şi au dreptul lor de a nu-l accepta, nu trebuie să fie obligatoriu! Mai ales că nu-i asumat de nimeni şi sunt atâtea urmări negative.”
  • „Uniunea Europeană a anunţat că vaccinul va înceta! De ce înainte de a înceta este cea mai intensă propagandă pro-vaccin şi a obligativităţii vaccinului?”
  • „Sigur, este o neorânduială, aş putea spune, în această forţare care este nefirească, fără temei şi cu rolul de a speria ca să vă vaccinaţi forţat! Nu acceptaţi, avem personalitate de sine fiecare!”

Preotul Tănăsescu: „Voi rectifica informaţiile false”

Însuși moderatorul emisiunii otrăvite, preotul Eugen Tănăsescu, a recunoscut că unele afirmaţii făcute de Teodosie sunt false. Tănăsescu este purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, directorul Radio Dobrogea şi reprezentantul postului la CNA.

Prezent în şedinţa CNA din 21 octombrie, Eugen Tănănescu a spus:

„În această emisiune mi-au scăpat câteva afirmaţii ale Înalt Prea Sfinţitului. Am sesizat că au fost două nedocumentate. M-am documentat şi voi rectifica.

E vorba despre acea afirmaţie că «UE va înceta vaccinarea». Nu are acoperire, a fost greşit informat. Cred că a fost victima unui mesaj fals.

Mai e si afirmaţia că «vaccinul nu e asumat de nimeni». Mi-a scăpat. Din moment ce producătorii merg şi cer autorizaţie pentru vaccin, intră într-un proces legislativ, aşa că nu se pune problema asumării.

Înalt Prea Sfinţitul nu este împotriva vaccinării. Ceea ce ne-a pornit a fost respectiva informaţie referitoare la eventuală obligativitate.

Voi rectifica informaţiile false din emisiune.

Îmi asum că rolul de moderator a scăpat pe moment. Am greşit, nu pot spune că nu.

În ceea ce priveşte vaccinul, eu am făcut boala şi urmează să mă vaccinez”.

Jucan: „Cei doi nu au o pregătire medicală”

Valentin Jucan, membru CNA, a fost cel care a propus amenda de 10.000 de lei. Argumentele sale: „Lucrurile nu pot fi trecute aşa uşor cu vederea. E lăudabilă intenţia de a rectifica, dar dauna a fost produsă. Domnul Teodosie nu este orice persoană. Vorbele dânsului au un ecou extrem de puternic. Dacă această discuţie ar fi avut loc sub forma unui taifas, eu aş fi înţeles. În momentul în care o înaltă faţă bisericească are aceste luări de poziţie, se produce o undă de şoc, indiferent de sens. Pe de altă parte, nu înţeleg de ce un astfel de subiect este dezbătut cu domnia sa. Din punct de vedere sufletesc aş fi înţeles, însă nu princep sensul dezbaterii din punct de vedere medical. Cu toată stima, cei doi nu au o pregătire medicală”.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta