Primii șefi dați afară de Elena Lasconi la Câmpulung. Primărița USR-PLUS ceruse măsuri anti-Covid; când a mers în inspecție, nu se făcuse nimic

Primii șefi dați afară de Elena Lasconi la Câmpulung. Primărița USR-PLUS ceruse măsuri anti-Covid; când a mers în inspecție, nu se făcuse nimic
  • Acasă
  • /
  • Fără categorie
  • /
  • Primii șefi dați afară de Elena Lasconi la Câmpulung. Primărița USR-PLUS ceruse măsuri anti-Covid; când a mers în inspecție, nu se făcuse nimic

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Șeful Pieței Centrale din Câmpulung Muscel și șeful Poliției Locale din oraș sunt primii funcționari publici dați afară de Elena Lasconi, noua primăriță, după ce aceasta a constatat că nu sunt aplicate măsurile anti-Covid, informează Adevărul. Fosta știristă de la Pro TV, care a câștigat alegerile din 27 septembrie din […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Șeful Pieței Centrale din Câmpulung Muscel și șeful Poliției Locale din oraș sunt primii funcționari publici dați afară de Elena Lasconi, noua primăriță, după ce aceasta a constatat că nu sunt aplicate măsurile anti-Covid, informează Adevărul.

Fosta știristă de la Pro TV, care a câștigat alegerile din 27 septembrie din postura de candidată USR-PLUS susținută de PNL, a povestit că, pentru a nu lăsa oamenii în frig în toiul iernii, a dispus să se modifice piața astfel încât activitatea să se poată desfășura în interior. Dar duminică, atunci când a mers în piață, a descoperit nu doar că nu se făcuse ce ceruse, dar nu era nici picior de polițist local care să vegheze ca oamenii să respecte prevederile minime.

Primărița a vorbit, primărița a auzit. Nimic din ce ceruse nu se respecta atunci când a fost în inspecție în piață

Elena Lasconi n-a găsit în piață nici dezinfectanți la intrare, nici oameni care să le verifice temperatura celor care intrau. Asta, deși oficiali ai Primăriei îl sunaseră pe șeful piețelor de mai multe ori, în zilele precedente, iar acesta dăduse asigurări că există tot ce este necesar și că se respectă regulile.

Concluziile Elenei Lasconi

“Din punctul meu de vedere, aceşti oameni nu mai trebuie să fie în funcţie, însă trebuie urmate toate căile legale.

Aceşti oameni nu şi-au făcut treaba. Există o Hotărâre de Guvern ce spune că trebuie să închizi piaţa dacă nu poţi rabata geamurile.

Când a venit prefectul săptămâna trecută, la Câmpulung, pentru a aduce două containere pentru spital, l-am rugat să vină şi în piaţă, ca să vedem dacă se poate găsi o soluţie. Şi m-am gândit să scoatem două rânduri de geamuri din faţă şi două rânduri de geamuri din spate, putem să facem curentul de aer şi să îi ţinem pe comercianţi înăuntru, ar fi fost inuman să îi scoatem afară. Le vom pune şi mai multe aeroterme, ca să aibă condiţii civilizate. Această hotărâre trebuia să fie respectată.

Iar duminică, atunci când am fost în piaţă, acolo nu era nici măcar un poliţist local, nu era nimeni la intrare cu dezinfectanţi, cu termometru. Plus că era scos doar un rând de geamuri. Practic, doar intra aerul. Şeful pieţei din Câmpulung Muscel trebuia să închidă piaţa până la respectarea tuturor regulilor, iar el nu a făcut acest lucru. E vorba de sănătatea oamenilor.

Nici Poliţia Locală nu şi-a făcut treaba, am găsit un poliţist local care era buimac, pe undeva pe lângă piaţă.

Atât şeful pieţei centrale, cât şi şeful Poliţiei Locale au ignorat hotărârile Guvernului, au ignorat autorităţile locale. Cei doi au făcut lucrurile după ureche, pe principiul că merge şi aşa…

Şeful pieţei centrale este de 15 ani în funcţie. Va fi şi o comisie de disciplină. Noi nu ne jucăm cu vieţile oamenilor.

Piaţa Centrală va fi redeschisă luni, 16 noiembrie, după ce vor fi luate toate măsurile. Trebuie să respectăm regulile şi să facem lucrurile să funcţioneze.

Eu nu sunt setată să fac rău oamenilor. Dacă oamenii lucrează legal, vor găsi în mine un super-partener, vor fi cei mai fericiţi angajaţi“.


Distribuie articolul