Războiul pentru şefia PNL. Orban aplică strategia „vot cu vot”: Eu nu număr filiale. Vorbesc cu fiecare delegat

Războiul pentru şefia PNL. Orban aplică strategia „vot cu vot”: Eu nu număr filiale. Vorbesc cu fiecare delegat
  • Acasă
  • /
  • Fără categorie
  • /
  • Războiul pentru şefia PNL. Orban aplică strategia „vot cu vot”: Eu nu număr filiale. Vorbesc cu fiecare delegat

( Andrei Popescu – TheEpochTimes ) Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că strategia sa de campanie nu include o numărare a filialelor care l-ar susţine în cursa pentru şefia PNL ci, mai degrabă, discuţii cu membrii PNL pentru a obţine „vot cu vot”. „Eu nu număr filiale. Eu vorbesc cu fiecare membru al […]

( Andrei Popescu – TheEpochTimes )

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că strategia sa de campanie nu include o numărare a filialelor care l-ar susţine în cursa pentru şefia PNL ci, mai degrabă, discuţii cu membrii PNL pentru a obţine „vot cu vot”.

„Eu nu număr filiale. Eu vorbesc cu fiecare membru al PNL. Sigur că există o procedură statutară, dar noi, deocamdată, suntem în faza în care avem Adunări generale în fiecare organizaţie locală, ulterior avem Conferinţele judeţene care aleg conducerile judeţene, şi, după finalizarea la 10 august a Conferinţelor judeţene, practic, începe poziţionarea filialelor. Poziţionarea filialelor se realizează pentru că avem o condiţie statutară.

Sigur, e importantă orientarea unor lideri de filiale sau a unor oameni importanţi din filiale, dar, până la urmă, la Congresul PNL vor participa 5.000 de delegaţi, membri, practic elita PNL, iar felul meu de a face campanie este să fac campanie la fiecare delegat, să îi prezint viziunea mea, proiectul, obiectivele şi să obţin, cum se zice, vot cu vot”, a precizat Orban la o conferinţă de presă susţinută la sediul Prefecturii Botoşani.

De asemenea, Orban a afirmat că orice membru PNL poate candida la preşedinţia partidului, prezentând o moţiune, însă doar dacă are sprijinul a minimum zece filiale judeţene, adăugând că decizia de susţinere se ia în Colegiul director judeţean, după finalizarea Conferinţelor judeţene.

Întrebat în legătură cu decizia ministrului Muncii, Raluca Turcan, de a-l susţine pe premierul Florin Cîţu în competiţia pentru conducerea PNL, Orban a avut de spus următoarele:

„Raluca Turcan a fost susţinută de mine pentru funcţia de prim-vicepreşedinte la Congresul din 2017. Ulterior a fost sprijinită de mine ca lider de grup la Camera Deputaţilor, vicepremier în Cabinetul pe care l-am condus eu. Am susţinut-o şi pentru funcţia de ministru al Muncii la constituirea Guvernului. Dacă are o opţiune… Este dreptul oricărui membru al PNL să aibă o opţiune, dar, repet, la Congres vor veni 5.000 de delegaţi.”

Totodată, preşedintele PNL a susţinut că nu regretă sprijinul pe care i l-a acordat lui Turcan de-a lungul timpului, adăugând că „întotdeauna oamenii pot să îţi facă surprize”.

„Important este să ştii ce să faci pe viitor”, a continuat Ludovic Orban.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta