România se împrumută cu 1.000 de euro pe secunda. USR îl cheamă pe Caciu în Parlament sa dea explicații

România se împrumută cu 1.000 de euro pe secunda. USR îl cheamă pe Caciu în Parlament sa dea explicații
  • Acasă
  • /
  • Fără categorie
  • /
  • România se împrumută cu 1.000 de euro pe secunda. USR îl cheamă pe Caciu în Parlament sa dea explicații

( AK-24 – politica ) USR a depus, miercuri, o solicitare oficiala la Camera Deputatilor pentru chemarea ministrului Finantelor Adrian Caciu la Ora Guvernului, in data de 30 mai. Solicitarea USR se intituleaza „Romania spre faliment. Ne imprumutam cu 1.000 de euro pe secunda. Cum opriti dezastrul fiscal?”. Daca ministrul PSD nu se prezinta pe […]

( AK-24 – politica )

USR a depus, miercuri, o solicitare oficiala la Camera Deputatilor pentru chemarea ministrului Finantelor Adrian Caciu la Ora Guvernului, in data de 30 mai. Solicitarea USR se intituleaza „Romania spre faliment. Ne imprumutam cu 1.000 de euro pe secunda. Cum opriti dezastrul fiscal?”.

Daca ministrul PSD nu se prezinta pe 30 mai in Parlament, USR va depune motiune simpla impotriva lui, mai precizeaza comunicatul de presa al partidului.

„Ministrul PSD, care ar trebui sa tina sub control deficitul si inflatia, a ajuns sa imprumute Romania cu 1.000 de euro pentru a plati toate sinecurile pe care aceasta coalitie le-a creat in ultimele sase luni. Astfel, datoria publica a Romaniei a depasit 50% din Produsul Intern Brut si se apropie de 600 de miliarde de lei”, arata comunicatul de presa al USR.

Formatiunea acuza ca PSD si PNL continua sa angajeze zeci de mii de oameni in ministere si companii de stat, fara niciun gand sa opreasca risipa banilor publici si ca „600 de posturi la doua ministere au fost create intr-o singura zi saptamana aceasta, desi liderii PSD si PNL anunta public ca vor sa reduca cheltuielile bugetare”.

Explozia cheltuielilor bugetare a contribuit la recordul de inflatie la care a ajuns tara noastra: 13,8 in aprilie 2022, fata de 3,2% in aprilie 2021, iar perspectivele sunt in continuare de crestere.

„Ministrul PSD trebuie sa explice in fata Parlamentului si a romanilor cum s-a ajuns aici si care sunt masurile pe care le va lua pentru a opri scumpirile in lant, cum va controla deficitul care trebuia sa fie de 5.84%, iar acum este pe traiectoria sa depaseasca 7% si cum va opri sarabanda imprumuturilor pe care generatiile viitoare trebuie sa le plateasca”, mai spun cei de la USR, amenintand cu motiunea, in caz de neprezentare.


Distribuie articolul