USS Gerald R. Ford a trecut testul la șoc. Explozia subacvatică a produs un „cutremur” de 3.9 pe Richter

USS Gerald R. Ford a trecut testul la șoc. Explozia subacvatică a produs un „cutremur” de 3.9 pe Richter
  • Acasă
  • /
  • Fără categorie
  • /
  • USS Gerald R. Ford a trecut testul la șoc. Explozia subacvatică a produs un „cutremur” de 3.9 pe Richter

( Tudor Curtifan – Defense Romania ) Americanii au finalizat la finalul acestei săptămâni primul test de șoc al noului portavion USS Gerald R. Ford. US Navy a dat imagini foto și video din cadrul testului. Pe data de 18 iunie noul portavion a trecut primul test cu explozie subacvatică, desfășurat la aproximativ 200 de […]

( Tudor Curtifan – Defense Romania )

Americanii au finalizat la finalul acestei săptămâni primul test de șoc al noului portavion USS Gerald R. Ford.

US Navy a dat imagini foto și video din cadrul testului. Pe data de 18 iunie noul portavion a trecut primul test cu explozie subacvatică, desfășurat la aproximativ 200 de kilometri în largul coastei Florida.

În imediata apropiere a navei US Navy a detonat explozibil subacvatic pentru a testa rezistența la șoc a modernei nave de război. Încărcătura, una extrem de puternică, a provocat un „cutremur” local echivalent cu magnitudinea de 3.9 grade pe scara Richter!

Potrivit sursei citate, sunt programate trei teste de acest tip, cu explozii subacvatice, pentru a testa rezistența navei de război, deși Marina americană ia în calcul limitarea la două teste.

Prin asemenea teste, oficialii US Navy se asigură că portavionul USS Gerald R. Ford poate face față condițiilor reale de luptă.

Portavionul USS Gerald R. Ford este primul dintr-o nouă clasă de portavioane și este totodată cea mai scumpă navă de război construită vreodată. Pe lângă USS Gerald R. Ford, SUA mai dețin zece portavioane din clasa Nimitz.

Cu o lungime de 337 de metri, un deplasament de 100.000 de tone și o viteză maximă de 30 de noduri (aproximativ 55 de km/h), noul portavion va putea transporta aproximativ 80 de avioane F-35C. De pe USS Gerald R. Ford vor putea decola 160 de aeronave în 12 ore, spre deosebire de 120 de decolări la același interval de timp, pentru portavioanele din clasa Nimitz.

Dacă inițial costul portavionului USS Gerald R. Ford era estimat la 10,5 miliarde de dolari, în prezent acesta a ajuns la 13,27 de miliarde de dolari, devenind astfel cea mai constisitoare navă de război construită vreodată


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta