„A turna gaz pe foc e greşit” – Stelian Ion, replică acidă la criticile lui Orban privind modificările la Legile Justiţiei

„A turna gaz pe foc e greşit” – Stelian Ion, replică acidă la criticile lui Orban privind modificările la Legile Justiţiei
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • „A turna gaz pe foc e greşit” – Stelian Ion, replică acidă la criticile lui Orban privind modificările la Legile Justiţiei

( TheEpochTimes ) Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, i-a dat o replică dură preşedintelui PNL, Ludovic Orban, care îi reproşase, vineri, că proiectul privind modificarea Legilor Justiţiei pe care ministrul l-a trimis către Consiliul Superior al Magistraturii nu ar fi fost discutat în coaliţia de guvernare şi nici nu a fost supus unor dezbateri publice ample. […]

( TheEpochTimes )

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, i-a dat o replică dură preşedintelui PNL, Ludovic Orban, care îi reproşase, vineri, că proiectul privind modificarea Legilor Justiţiei pe care ministrul l-a trimis către Consiliul Superior al Magistraturii nu ar fi fost discutat în coaliţia de guvernare şi nici nu a fost supus unor dezbateri publice ample. Într-un interviu acordat Hotnews.ro, Stelian Ion a afirmat că e greşit „să torni gaz pe foc” şi că discuţiile de natură politică ar fi bine să fie purtate în interiorul coaliţiei.

„Chestiunile de acest ordin cred că este foarte bine să fie discutate în cadrul Coaliţiei. A turna gaz pe foc e greşit, pe nişte legi atât de importante şi pe un subiect atât de important, discuţiile de natură politică ar fi bine să fie evitate, să fie purtate în cadrul acesta al alianţei şi în cadrul instituţional. […] Proiectul este în varianta propusă de guvernul anterior, este în dezbatere publică din septembrie anul trecut. Au trecut 6 luni în care aceste legi au fost supuse dezbaterii publice, au existat consultări, am primit sute de pagini de observaţii, de propuneri, din partea magistraţilor, din partea cetăţenilor, din partea tuturor celor interesaţi”, a declarat ministrul Justiţiei.

Cu acest prilej, Stelian Ion a subliniat că e nerealist să fie puse în discuţie 600 de articole şi că oricum proiectul cu modificările privind Legile Justiţiei nu a ajuns la final, astfel că i se mai pot aduce modificări, îmbunătăţiri.

„Aceste legi nu sunt produsul unei persoane anume, al ministrului Stelian Ion sau ministrului Predoiu. S-a lucrat pe aceste legi şi de către guvernul anterior şi de către ministerul pe care îl coordonez acum, şi a rezultat un produs foarte bun pe care-l supunem acum atenţiei în cadrul guvernului, unde sunt reprezentaţi toţi membrii alianţei. Am primit observaţii de la ceilalţi miniştri, unele au fost integrate, altele nu, am explicat că nu sunt oportune. Va urma avizarea de către CSM, şi vor veni cu siguranţă observaţii şi de acolo. Unele dintre aceste observaţii pot fi preluate, deci nu ne aflăm la un capăt de drum şi proiectul nu a fost trimis Parlamentului încă. […] Este nerealist să discutăm 600 de articole”, a declarat ministrul.

Reamintim că Stelian Ion a trimis, în urmă cu două săptămâni, Consiliului Superior al Magistraturii, spre avizare, proiectele de modificare a Legilor Justiţiei. Ulterior, liderul PNL, Ludovic Orban, i-a reproşat ministrului Justiţiei că proiectul privind modificarea Legilor Justiţiei nu fusese discutat în coaliţia de guvernare şi nici supus unor dezbateri publice ample.

„Proiectul care a fost trimis de ministrul Justiţiei către CSM nu este un proiect care să fi fost discutat în coaliţie şi care să fie supus unei dezbateri publice ample, aşa cum de altfel solicită şi Comisia de la Veneţia atât în privinţa Legilor Justiţiei cât şi în privinţa Codurilor penal şi de procedură penală”, a declarat liderul PNL.


Distribuie articolul