„Academicienii”-fantomă ai Ecaterinei Andronescu, reconectați la bugetul de stat. AOSR va primi în 2022 cu 232% mai mulți bani decât în acest an!

„Academicienii”-fantomă ai Ecaterinei Andronescu, reconectați la bugetul de stat. AOSR va primi în 2022 cu 232% mai mulți bani decât în acest an!
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • „Academicienii”-fantomă ai Ecaterinei Andronescu, reconectați la bugetul de stat. AOSR va primi în 2022 cu 232% mai mulți bani decât în acest an!

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Falșii „academicieni” imită până și ținuta membrilor adevăratei Academii Române. Impostorii sunt acum finanți din nou generos de Guvernul PSD-PNL Tăiați de la finanțare în 2021 de fostul Guvern PNL-USR-UDMR, falșii “academicieni” ai instituției-fantomă înființate de Ecaterina Andronescu pentru a clona Academia Română au fost reconectați la bugetul de stat […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Falșii „academicieni” imită până și ținuta membrilor adevăratei Academii Române. Impostorii sunt acum finanți din nou generos de Guvernul PSD-PNL

Tăiați de la finanțare în 2021 de fostul Guvern PNL-USR-UDMR, falșii “academicieni” ai instituției-fantomă înființate de Ecaterina Andronescu pentru a clona Academia Română au fost reconectați la bugetul de stat de noul Guvern PSD-PNL-UDMR. AOSR va primi în 2022 cu 232% mai mulți bani decât în acest an.

Așa-zisa Academie a Oamenilor de Știință din România ascunde o impostură totală. Instituția n-are nicio activitate, ascunzând în realitate 350 de sinecuriști – de obicei foști parlamentari și politicieni – care primesc rente. Nu doar că parazitează numele adevăratei Academii, dar și copiază ținutele și chiar ceremoniile, pentru a da impresia că este o altă instituție de excelență.

În februarie 2021, Guvernul PNL-USR-UDMR a realocat 9 din cele 13,3 milioane de lei de la AOSR către alte proiecte și investiții. A fost un moment în care un întreg sistem a sărit ca mușcat de șarpe. Politicienii și ofițerii înghesuiți în AOSR au făcut reclamații, petiții și proteste, țipând că sunt victimele unei „decizii politice” și lamentându-se că vor fi nevoiți să se desființeze. Acest lucru nu s-a întâmplat, bineînțeles. Renate Weber, Avocatul Poporului, a atacat la Curtea Constituțională decizia Guvernului, cuprinsă de îngrijorare pentru soarta „academicienilor” din România.

2021 a fost al doilea an la rând în care abonații la banii statului din această instituție-fantom au fost deconectați de la buget.

Șmecheria se făcuse în 2007, atunci când parlamentari băgați în AOSR au modificat legislația astfel încât falșii „academicieni” să beneficieze de aceleași drepturi ca și membrii adevăratei Academii Române (înființată la 1866). Aceiași parlamentari din AOSR au încercat să treacă și o lege prin care primeau chiar statut de demnitari, pe lângă rentele pe care le încasează ei și urmașii lor!

Acum însă, Guvernul PSD-PNL-UDMR, sub înaltul patronaj al președintelui Klaus Iohannis, a reconectat degrabă AOSR la banii statului. Bugetul pe 2022 făcut de PSD-istul Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, prevede aproape 10 milioane de lei pentru „Academia” lui Cati Andronescu. În 2021, „excelențele lor” trebuiseră să se strângă la „doar” 4,3 milioane lei.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta