Actualul vicepreședinte al SUA, Mike Pence, va participa la inaugurarea la Casa Albă a lui Joe Biden. Președintele ales, „onorat” sa-l aibă alături

Actualul vicepreședinte al SUA, Mike Pence, va participa la inaugurarea la Casa Albă a lui Joe Biden. Președintele ales, „onorat” sa-l aibă alături
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Actualul vicepreședinte al SUA, Mike Pence, va participa la inaugurarea la Casa Albă a lui Joe Biden. Președintele ales, „onorat” sa-l aibă alături

( Alexandra Loy – Caleaeuropeana ) Mike Pence va participa la viitoarea inaugurare a lui Joe Biden, au declarat sâmbătă mai multe surse din presă, vicepreședintele devenind cel mai recent loialist care abandonează un președinte din ce în ce mai izolat, pe Donald Trump, relatează Reuters și AFP, potrivit Digi24. Relațiile dintre Trump și Pence […]

( Alexandra Loy – Caleaeuropeana )

Mike Pence va participa la viitoarea inaugurare a lui Joe Biden, au declarat sâmbătă mai multe surse din presă, vicepreședintele devenind cel mai recent loialist care abandonează un președinte din ce în ce mai izolat, pe Donald Trump, relatează Reuters și AFP, potrivit Digi24.

Relațiile dintre Trump și Pence – anterior unul dintre apărătorii cei mai fervenți ai președintelui — au fost date peste cap miercuri, când vicepreședintele a anunțat oficial victoria lui Biden în alegerile din noiembrie.

O mulțime de demonstranți de extremă dreapta au luat cu asalt Capitoliul SUA în aceeași zi, în încercarea nereușită de a opri Congresul să certifice victoria lui Biden, într-o revoltă pusă pe seama lui Trump, care a lăsat în urmă cinci morți.

Mai multe surse din presă au citat sâmbătă înalți oficiali ai administrației americane care au declarat că Pence — care a fost forțat să se adăpostească de manifestanți în timpul revoltei — a decis să participe la inaugurarea Biden din 20 ianuarie.

Presedintele ales a declarat la începutul săptămânii ca Pence va fi binevenit la ceremonia oficială de depunere a juramintelor sale, care vor avea loc intr-un format mai restrând din cauza pandemiei de coronavirus.

„Cred că este important, atât cât putem, să rămânem la ceea ce au fost precedente istorice ale modului în care ar trebui menținute schimbările administrației”, a declarat Biden reporterilor. „Am fi onorați să-l avem acolo și să mergem mai departe cu tranziția”, a precizat președintele ales. 


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta