Afara este ger de crapa pietrele . Ieri presedintele Iohannis ne vorbea despre incalzirea globala si efectele acesteia asupra mediului.

Afara este ger de crapa pietrele .  Ieri presedintele Iohannis ne vorbea despre incalzirea globala si efectele acesteia asupra mediului.
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Afara este ger de crapa pietrele . Ieri presedintele Iohannis ne vorbea despre incalzirea globala si efectele acesteia asupra mediului.

Ieri am asteptat ca presedintele nostru sa ne vorbeasca despre facturile uriase la gaze si curent care arunca in disperare pe romani, sau despre razboiul la granita de est a Romaniei care poate izbucni din moment in moment, ori despre valul 5 al pandemiei care ataca Romania, sau despre criza economica. Nimic din  toate acestea, […]

Ieri am asteptat ca presedintele nostru sa ne vorbeasca despre facturile uriase la gaze si curent care arunca in disperare pe romani, sau despre razboiul la granita de est a Romaniei care poate izbucni din moment in moment, ori despre valul 5 al pandemiei care ataca Romania, sau despre criza economica. Nimic din  toate acestea, domnul presedinte a ales sa ne explice cum este cu incalzirea globala, cu topirea Calotei Polare si cu defrisarile masive din lume, atat si nimic mai mult. Aceasta iesire de ieri a presedintelui mi-a adus aminte de un episode din istoria caderii Constantinopolului, turcii bateau cu tunul in zidurile cetatii si erau pe cale sa o cucereasca, iar conducatorii politici si religiosi discutau despre controversa privitoare la sexul ingerilor.

Ca a vorbit despre acest fenomen nu este rau, incalzirea globala este intr-adevar o mare problema  a omenirii. Ma asteptam ca domnul presedinte sa ne vorbeasca despre aerul poluat din Bucuresti, despre arderile ilegale de deseuri din jurul  Capitalei, care au izbucnit in forta dupa demiterea Comisarului  Sef al Garzii de Mediu, domnul Berceanu de la USR,  ori despre defrisarile inca destul de mari, nimic din toate acestea, pe domnul presedinte il intereseaza numai incalzirea globala si topirea Calotei Polare.

Ma gandesc ca poate domnia-sa nu are consilieri  care sa-i faca agenda de lucru, sau poate acestia, ori vor sa-l arunce in ridicol pe presedinte, sau pur si simplu sunt nepriceputi.

Acum cateva zile in unul din articole ma intrebam ce carte sa-i recomand presedintelui Iohannis sa citeasca si ii recomandam tragedia lui William Shakespeare, “Regele Lear”. Asemanarile dintre destinul acestui personaj si presedintele Iohannis sunt aproape identice.

 Regele Lear aflat la varsta retragerii incepuse sa se gandeasca cui va lasa mostenire regatul, presedintele Iohannis la fel se afla in ultmii 3 ani de presedentie. Regele Lear avea trei fete si dorea sa afle care indeplineste cel mai bine criteriile de a fi mostenitorul coroanei. Presedintele are de asemenea trei partide PSD, PNL si USR . Regele Lear le-a supus pe cele trei fete unui test pentru a vedea care ii este loiala, iar fata care i-a spus adevarul in fata si nu a dovedit obiedienta si lingusire  a fost alungata de la curte. Presedintele Iohannis , fiinca USR nu avrut sa fie obiedient si lingusitor a fost alungat de acesta de la guvernare, PSD si PNL intrecandu-se in  lingusiri si obiediente.

Finalul cartii Regele Lear, a fost intr-adevar tragic, regele a fost deposedat de toate puterile de catre fiicele lingusitoare, alungat si acceptand pana la urma realitatea. Paradoxul tragediei face ca in momentul declansarii pierderii capacitatilor mentale in urma dispretului aratat, regele sa inceapa sa perceapa ca poporul sau traieste intr-o saracie crunta si coruptia din regat este generalizata, dar din pacate pentru el este prea tarziu de  a mai face ceva.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta