ALDE revine la guvernare, prin fuziunea cu PNL! În comisia de negociere e și Rareș Bogdan. În paralel, Tăriceanu discută cu PSD și poate ajunge astfel în alianța cu PNL

ALDE revine la guvernare, prin fuziunea cu PNL! În comisia de negociere e și Rareș Bogdan. În paralel, Tăriceanu discută cu PSD și poate ajunge astfel în alianța cu PNL
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • ALDE revine la guvernare, prin fuziunea cu PNL! În comisia de negociere e și Rareș Bogdan. În paralel, Tăriceanu discută cu PSD și poate ajunge astfel în alianța cu PNL

( Redacţia – Ziaristii.ro ) PNL „integrează” ALDE după ce fostul partid-breloc al PSD n-a mai prins Parlamentul în 2020. ALDE se pregătește de fuziunea cu PNL, urmând astfel să se întoarcă și la guvernare după aproape 3 ani de “foamete”. Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al liberalilor, a confirmat oficial marți, citat de News.ro, […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

PNL „integrează” ALDE după ce fostul partid-breloc al PSD n-a mai prins Parlamentul în 2020.

ALDE se pregătește de fuziunea cu PNL, urmând astfel să se întoarcă și la guvernare după aproape 3 ani de “foamete”. Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al liberalilor, a confirmat oficial marți, citat de News.ro, că au început discuțiile privind fuziunea cu fostul aliat minor al regimului Dragnea în perioada 2017-2019.

Comisia de negociere din partea PNL, stabilită în Biroul Politic Național, este condusă de Dan Vîlceanu, secretarul general al partidului și mâna dreaptă a lui Florin Cîțu.

Din această „schemă” de recuperare a ALDE lipsește fostul președinte al partidului-breloc, Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu (C. A. C. P. Tăriceanu), care s-a retras din ALDE în 2020.

Tăriceanu are însă speranțe să fie și el recuperat de actuala coaliție, pentru a reveni de asemenea la conducta banilor publici. Antena 3 a relatat săptămâna trecută că atât C. A. C. P. Tăriceanu, cât și V. V. Ponta au fost văzuți dând târcoale pe la sediul PSD, unde ar fi angajat negocieri pentru a fi cooptați în partid.

În ceea ce privește ALDE, Ionuț Stroe a menționat: „S-a stabilit astăzi (marți – n. red.), în ședința BPN al PNL, componența comisiei de negociere cu ALDE în vederea fuziunii. Noi, PNL, am asumat de la bun început rolul de partid integrator al dreptei. Acesta este și motivul pentru care începem demersurile de dialog politic cu ALDE“.

Comisia care merge la discuțiile cu muribunda formațiune (ALDE n-a mai prins Parlamentul în alegerile din decembrie 2020) este condusă de Dan Vîlceanu și-i mai are printre membri pe Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Hubert Thuma și Gheorghe Falcă.

ALDE a fost înființat în 2015 de C. A. C. P. Tăriceanu, după ce a plecat din PNL, în urma unor discuții cu Victor Ponta, liderul de atunci al PSD. A încercat să dărâme partidul liberal, reușind să smulgă la alegerile din 2016 peste 5% din procentele PNL și să intre în Parlament.

În perioada 2017-2019 a fost aliatul minor al PSD și al lui Dragnea în Parlament și la guvernare, luând parte din plin la toate atrocitățile împotriva Justiției, la demersurile de îndepărtare a României de pe orbita europeană și la executarea Laurei Codruța Kovesi din postul de procuror-șef al DNA.

Tot ALDE a propus în funcții doi dintre cei mai odioși executanți ai programului anti-european și anti-reforme din administrație: pe ministrul Tudorel Toader la Justiție și pe Renate Weber ca Avocatul Poporului.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta