Alegeri parlamentare 2020. Klaus Iohannis: Democrația nu poate fi pusă în paranteză. Națiunile puternice țin la alegeri chiar și în condiții de criză

Alegeri parlamentare 2020. Klaus Iohannis: Democrația nu poate fi pusă în paranteză. Națiunile puternice țin la alegeri chiar și în condiții de criză
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Alegeri parlamentare 2020. Klaus Iohannis: Democrația nu poate fi pusă în paranteză. Națiunile puternice țin la alegeri chiar și în condiții de criză

(Robert Lupitu – Caleaeuropeana.ro) Naţiunile puternice ţin la alegeri democratice chiar şi în condiţii de criză, a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis, la începutul şedinţei de guvern. El s-a referit la alegerile parlamentare, programate pe 6 decembrie şi a dat drept exemplu alegerile ce s-au desfăşurat recent în SUA, în contextul pandemiei COVID-19. “Există multe […]

(Robert Lupitu – Caleaeuropeana.ro)

Naţiunile puternice ţin la alegeri democratice chiar şi în condiţii de criză, a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis, la începutul şedinţei de guvern.

El s-a referit la alegerile parlamentare, programate pe 6 decembrie şi a dat drept exemplu alegerile ce s-au desfăşurat recent în SUA, în contextul pandemiei COVID-19.

Există multe discuții despre oportunitatea alegerilor în pandemie. Vă spun foarte clar: democrația nu poate fi pusă în paranteză, democrația trebuie garantată și democrația se garantează prin alegeri libere și națiunile puternice țin la alegeri democratice chiar și în condiții de criză. Ce exemplu mai bun decât alegerile din SUA. Acolo să ne uităm, la democrațiile consolidate, cu tradiții vechi, când vrem să vedem cum se gestionează alegerile în timp de criză. În SUA au fost alegeri în condiții de 100 de mii de cazuri pe zi și a fost o prezență record. Așa fac națiunile puternice și națiunea română este o națiune puternică și vom trece împreună prin această criză”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a anunțat joi seară, în debutul ședinței de guvern la care participă, noi măsuri stricte de restricții care ar urma să intre în vigoare în perioada următoare.

Președintele a prezidat ședința de Guvern și a anunțat că circulația pe timpul nopții va fi interzisă, măștile vor fi obligatorii peste tot, în toată țara, târgurile și piețele vor fi închise, iar școlile vor trece toate în online, iar premierul Ludovic Orban a spus că măsurile vor intra în vigoare de luni.

Măsurile anunțate de președintele Klaus Iohannis urmează să fie propuse în ședința Consiliului Național pentru Situații de Urgențe și mai apoi aprobate în ședința de guvern.

România a înregistrat joi cel mai mare număr zilnic de cazuri noi COVID-19. 

9.714 cazuri noi de COVID au fost depistate în România în ultimele 24 de ore din 37.742 de teste efectuate. Alte 121 de decese au fost raportate, iar 1014 de pacienți sunt internați la Terapie Intensivă.


Distribuie articolul