Alianta PSD-PNL-UDMR, doreste sa fie mai mult decat este, fara sa stie bine nici macar ce este.

Alianta PSD-PNL-UDMR, doreste sa fie mai mult decat este, fara sa stie bine nici macar ce este.
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Alianta PSD-PNL-UDMR, doreste sa fie mai mult decat este, fara sa stie bine nici macar ce este.

Romania de peste trei decenii este numai in tranzitie, dar o tranzitie ciudata, fiinca in tot acest timp nu s-a miscat inainte, ci a ramas tot acolo, iar pe alocuri a dat inapoi, antrenata intr-un proces constant de involutie morala, politica, sociala, demografica. Dupa 32 de ani de la Revolutie, sub guvernarile PSD si PNL, […]

Romania de peste trei decenii este numai in tranzitie, dar o tranzitie ciudata, fiinca in tot acest timp nu s-a miscat inainte, ci a ramas tot acolo, iar pe alocuri a dat inapoi, antrenata intr-un proces constant de involutie morala, politica, sociala, demografica. Dupa 32 de ani de la Revolutie, sub guvernarile PSD si PNL, Romania este flamanda, saraca, traumatizata, neavand un proiect clar de viitor.

Elitele politice care se auto-intituleaza nationale si democratice se prefac in a nu vedea aceasta realitate, ba dimpotriva, fiind prinse in dansul nebun al oportunismului si al capatuielii uita pentru ce sunt alesi de catre popor. Vorbim de plecarea comunistilor de la putere dupa 1989, nimic mai fals, acestia nu au plecat niciodata, locul activistilor din prima linie a PCR a fost luat de nomenclaturistii din linia a doua a partidului comunist, scoliti la scoala de partid Stefan Gheorghiu. Pe acestia a mizat in 1989 noua clasa politica. Fiind „de-ai” nostri, acestia au fost mai credibili promovand „comunismul cu fata umana” sustinut de Ion Iliescu si apropiatii lui in 1989, aceasta politica este promovata si in prezent, iar lucru interesant prinde inca la populatie. Astazi, sustinatorii acestui tip de politica formeaza o coloana impresionanta, redutabila si capabila sa determine soarta tuturor alegerilor din Romania in viitor.

Starile de spirit nostalgice sunt inca puternice in tara, dar au o dinamica evident negativa. Timp de decenii de guvernare haotica, au spulberat mitul despre PSD ca fiind singurul partid capabil sa guverneze bine Romania. An de an apar noi generatii, afectate mai putin de mentalitatea comunista. PSD simte ca este in pericol si a intrat in alerta inventand partidul anexa AUR, care daca observati atent din momentul in care PSD a intrat la guvernare si-a incetat actiunile sau si le-au incetinit fata de perioada cand tara era condusa de coalitia PNL-USR-UDMR.

Dupa ce PSD a intrat la guvernare alaturi de PNL si UDMR, putem spune ce s-a intamplat de fapt ?  Aceasta constructie este benefica pentru viitorul tarii, sau este pur si simplu o farsa pentru prostime ?


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta