Ambasadorul Rusiei, amenințător: Nu vă implicați „într-o aventură militară concepută de «capetele fierbinți» din sediul NATO”!

Ambasadorul Rusiei, amenințător: Nu vă implicați „într-o aventură militară concepută de «capetele fierbinți» din sediul NATO”!
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ambasadorul Rusiei, amenințător: Nu vă implicați „într-o aventură militară concepută de «capetele fierbinți» din sediul NATO”!

( Robert Mateescu – Ziaristii.ro ) O nouă obrăznicie a ambasadorului Rusiei la București, Valeri Kuzmin. Furios că România a găzduit Trilaterala România-Turcia-Polonia (toate, membre NATO), la care au participat și miniștrii de Externe din Ucraina și Georgia, Kuzmin a transmis țării noastre un mesaj amenințător, în stilul său arogant-provocator. Mesajul lui Valeri Kuzmin „Nu există […]

( Robert Mateescu – Ziaristii.ro )

O nouă obrăznicie a ambasadorului Rusiei la București, Valeri Kuzmin. Furios că România a găzduit Trilaterala România-Turcia-Polonia (toate, membre NATO), la care au participat și miniștrii de Externe din Ucraina și Georgia, Kuzmin a transmis țării noastre un mesaj amenințător, în stilul său arogant-provocator.

Mesajul lui Valeri Kuzmin

„Nu există niciun motiv pentru care România să se îngrijoreze de situația din estul Ucrainei. Desigur, cu excepția cazului în care, din propria voință sau a aliaților săi strategici, ea ar fi implicată într-un fel de aventură militară concepută de «capetele fierbinți» din sediul NATO.

Înțelegem îngrijorarea multor români cu privire la situația tensionată dintre Washington și Moscova. Trebuie să spun că vinovatul în degradarea fără precedent a relațiilor ruso-americane a fost noua administrație a Casei Albe, condusă de președintele J. Biden.”

„Cu ochii pe România și Polonia”

Și ministrul Apărării de la Moscova, Serghei Șoigu, a declarat zilele trecute, odată cu anunțul retragerii trupelor rusești care au participat la un exercițiu militar din Crimeea, că monitorizează atent manevrele NATO și e „cu ochii pe România și Polonia”.

Valeri Kuzmin este un vechi dușman al României, pe care încearcă s-o ironizeze și s-o persifleze de câte ori are ocazia.

În februarie 2021, cu ocazia Zilei Diplomatului Rus, Kuzmin declara: „Relația cu România… din păcate, nu există o dinamică pozitivă în ultimul an”. Ambasadorul a adus ca argument gestul liderilor politici români de a introduce Rusia ca o principală amenințare în Strategia Națională de Apărare, „unde Rusia a fost definită drept cea mai mare amenințare în regiune”.

Tot atunci, Kuzmin a acuzat faptul că în România sunt aduse tot mai multe trupe din SUA și alte state NATO, a căror prezență a devenit permanentă.

„Nu am primit semnale de altă natură de la București”, a concluzionat ambasadorul Federației Ruse.


Distribuie articolul