Anchetă RISE Project: Cum circulă banii în partidul AUR

Anchetă RISE Project: Cum circulă banii în partidul AUR
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Anchetă RISE Project: Cum circulă banii în partidul AUR

( Andrei Popescu – TheEpochTimes ) Jurnaliştii de la RISE Project au declarat că au urmărit “primul milion” decontat de AUR din bani publici şi că, în acest proces, au descoperit un “aparat de cumetrii”. Tranzacţiile analizate de RISE s-au derulat în campania electorală pentru alegerile parlamentare, când partidul AUR a lucrat cu 56 de […]

( Andrei Popescu – TheEpochTimes )

Jurnaliştii de la RISE Project au declarat că au urmărit “primul milion” decontat de AUR din bani publici şi că, în acest proces, au descoperit un “aparat de cumetrii”. Tranzacţiile analizate de RISE s-au derulat în campania electorală pentru alegerile parlamentare, când partidul AUR a lucrat cu 56 de contractori şi le-a plătit 1,5 milioane de lei.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), care administrează subvenţiile de la buget pentru partidele parlamentare, a rambursat această sumă după alegeri în contul cheltuielilor electorale raportate de AUR.

Potrivit sursei citate, cele mai relevante tranzacţii însumează 1,1 milioane de lei (adică peste două treimi din suma oficială) şi desenează harta loialităţilor în partid, o clientelă în formare şi un sistem ingenios de canalizare a fondurilor către nucleul dur.

Beneficiarii sunt următorii:

  • Un deputat condamnat pentru fraudă cu fonduri europene a încasat peste jumătate de milion fiindcă a tipărit o broşură semnată de lider, pe banii susţinătorilor.
  • O basarabeancă de 27 de ani, radicalizată în platforma unionistă a lui George Simion, gestionează un laborator de propagandă finanţat de stat.
  • Gruparea conservatoare din fieful lui Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, ia bani cu două mâini: şi de la AUR, şi de la liberali.
  • Sociologul de partid al mogulului Sebastian Ghiţă, refugiat în Serbia, facturează servicii în bula patriotică după ce a lucrat cu PSD ani de zile.

De asemenea, RISE Project a găsit situaţii similare pe întreaga scenă politică: PNL, PSD, USR sau UDMR.

Procentul tranzacţiilor “in-house” este covârşitor la partidul condus de George Simion şi Claudiu Târziu, formaţiune care, de altfel, a afirmat că doreşte să desfiinţeze finanţările de stat ale partidelor.


Distribuie articolul