Antreprenori revoltați. Vasluiul nu se poate dezvolta cu o armată de bugetari și o mână de firme!

Antreprenori revoltați. Vasluiul nu se poate dezvolta cu o armată de bugetari și o mână de firme!
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Antreprenori revoltați. Vasluiul nu se poate dezvolta cu o armată de bugetari și o mână de firme!

( Ciobanu Danut –estnews.ro ) Oamenii de afaceri din județul Vaslui au criticat dur lipsa parlamentarilor de la ședința de lucru, dedicată situației economice din județul Vaslui. Întreprinzătorii s-au declarat abandonați de clasa politică și factorii de decizie de la nivel local, într-un județ care trăiește exclusiv prin bugetari. Practic, la un număr foarte mic […]

( Ciobanu Danut –estnews.ro )

Oamenii de afaceri din județul Vaslui au criticat dur lipsa parlamentarilor de la ședința de lucru, dedicată situației economice din județul Vaslui. Întreprinzătorii s-au declarat abandonați de clasa politică și factorii de decizie de la nivel local, într-un județ care trăiește exclusiv prin bugetari. Practic, la un număr foarte mic de antreprenori, avem de a face cu un aparat bugetar supradimensionat, care anihilează orice șansă de dezvoltare a județului Vaslui.

Întâlnirea de lucru de la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Vaslui, organizată vineri, 11 iunie 2021, s-a transformat într-un rechizitoriu al oamenilor de afaceri la adresa factorilor de decizie. Cu toate că la eveniment au fost invitați toți parlamentari de Vaslui, în sală a fost prezent doar deputatul AUR, Raisa Enachi. Dan Hurduc, vicepreședintele CCIA Vaslui, a spus că fără o prezență a parlamentarilor la acest eveniment nu se va rezolva nimic din doleanțele mediului economic.

„Vorbim noi între noi. Noi cunoaștem problemele. Nu o să rezolvăm nimic. Suntem în Regiunea Nord-Est cea mai slab dezvoltată din România și a doua din Uniunea Europeană. Noi, antreprenorii din regiune, este foarte greu să ne menținem competitivitatea față de ceilalți. În zona noastră sunt foarte mulți bugetari, aparatul bugetar este supradimensionat la câți antreprenori sunt”, a spus Dan Hurduc.

Cu un aparat bugetar supradimensionat și instituțiile de control sunt supradimensionate, raportat la numărul mic de întreprinzători locali.

„Au atât de multă treabă instituțiile de control, încât câțiva antreprenori îi faci de câteva ori în fiecare săptămână. Ideea este că orice control să fie mai mult preventiv. Dar noi, în acest fel, nu avem nicio șansă la dezvoltare”, a completat Hurduc.

În acest context, sigura opțiune pentru dezvoltare locală este reprezentantă de fondurile europene. Oamenii de afaceri susțin că, dacă banii din PNRR s-ar împărți echilibrat la nivel naționl, pentru județul Vaslui ar reveni 700 milioane de euro. Însă, problema este dacă parlamentarii din județul Vaslui au făcut lobby pe lângă premier și guvern, pentru a include în PNRR investiții și în zona noastră.

Dan Hurduc a mai spus că, din nefericire, parlamentarii nu sunt alături de antreprenori din județ, și își continuă campaniile electorale pentru propriile interese. În acest fel, județul Vaslui va rata fondurile din PNRR, va rămâne cu o infrastructură proastă, fără investiții în educație, cu o agricultură slabă.

„Unde sunt parlamentarii care să facă lobby. Vorbim între noi! Nici Instituția Prefectului nu a venit la întâlnire. Cine ne ajută și ne preprezintă pe noi, antreprenorii?! Cerem bani de la bugetul național că nu putem funcționa, însă este logic deoarece noi nu producem bani, pentru că mediul privat nu poate face venituri. Județul Vaslui trăiește prin bugetari, dar nu este posibil luru acesta. Până nu facem ceva, dacă prin PNRR nu putem moderniza județul Vaslui? Asta aș vrea să le spun la parlamentari. Ce să spun la parlamentarii din opoziție. Parlamentarii de la putere nu s-au deranjat să vină, toată lumea își negociază lucruri personale și lucrul la nivel de interes general nu avem”, a mai spus Hurduc.


Distribuie articolul