Aproape totul despre minciuna !!!

Aproape totul despre minciuna !!!

 Niciodata nu se spun mai multe minciuni ca în timpul razboiului, după vanătoare și înainte de alegeri, spunea in secolul al XIX cancelarul Germaniei , Otto von Bismarck. Se vede ca nu a apucat sa-i vada si sa-i aude pe distinsii lideri ai PSD. Oricum aceste cuvinte nu se refera, evident la psd-isti. Acestia mint intotdeauna, […]

 Niciodata nu se spun mai multe minciuni ca în timpul razboiului, după vanătoare și înainte de alegeri, spunea in secolul al XIX cancelarul Germaniei , Otto von Bismarck. Se vede ca nu a apucat sa-i vada si sa-i aude pe distinsii lideri ai PSD.

Oricum aceste cuvinte nu se refera, evident la psd-isti. Acestia mint intotdeauna, si inainte de alegeri si dupa alegeri. Psd-istii mint cu si fara scop, ei mint din obisnuinta, pentru orice eventualitate. Ferice de voi, cei care v-ati nascut dupa 1990, deoarece nu cunoasteti minciuna si propaganda comunista asa cum am cunoscut-o, noi generatiile nascute si crescute inainte de 1989.

Este adevarat ca si azi se minte, minciuna fiind principalul instrument pe care politicienii, in special cei din PSD( nici cu PNL nu-mi este rusine) , il utilizeaza in munca de partid si in discutiile cu oamenii, dar aceasta minciuna este naiva si nevinovata in comparatie cu minciuna comunista din timpul lui Ceausescu. Propaganda ceausista era totala si desavarsita, nu se mintea doar intr-un anumit domeniu, ci in toate, fara exceptie, se mintea in privinta politicii interne si externe, se mintea in statistici, in istorie, etc.

Minciuna si propaganda comunista nu a devenit din nefericire, subiect special de dezbateri in Romania de dupa momentul 1989. Personal as fi introdus o materie speciala la scoala despre acest subiect.  Dar intre timp, v-ati nascut si ati crescut voi generatiile de dupa 1990, ati mers la scoala, unii la facultate, si nici nu ati observat cand minciuna comunista a devenit minciuna psd-ista sau pnl-ista dupa caz, practicata in Romania la toate nivelurile centrale sau locale. Din pacate noi generatia oamenilor nascuti in comunism, nu ne-am facut mea-culpa, v-am transmis si voua tinerilor genele minciunii indirect, uneori chiar incurajandu-va sa acceptati minciuna, ca pe o fatalitate.

Astazi traim intr-o atmosfera imbacsita, baltita si nu mai observam acest lucru. Conflictul etern dintre generatii,   dintre tineri si maturi, dintre noi, parintii nascuti in comunism si voi, copiii nascuti in capitalism nu exista. Voi nu ne-ati judecat pentru viata noastra traita in minciuna, iar noi nu va judecam ca uneori mergeti pe urmele noastre si va simtiti bine in minciuna. O solidaritate totala, o solidaritate in minciuna.

Noi nu am stiut ca am fost mintiti, noua ni se spuneau  nedevaruri inca din clasa intai, iar noi am crezut, ca Ceausescu este “tatal nostru”, ca Romania este “buricul pamantului”, ca oamenii au fost scosi  la lumina de Partidul Comunist, ca societatea capitalista este pe cale de disparitie, iar comunismul va triumfa in toate tarile,  etc. Aceasta era marea minciuna si noi am crezut-o, deoarece alta informatie era ascunsa de noi. Parintii si bunicii nostri crezand ca Ceausescu si comunismul sunt vesnici si pentru a nu ne crea probleme, la scoala, in cariera, ascundeau de multe ori adevarul fata de noi, ne mentineau si ne cresteau intr-o infioratoare minciuna. Cand am aflat ca ne-au mintit, noi, din iubire si respect fata de ei, nu le-am cerut socoteala.

Astazi voi tinerii, nascuti dupa 1990, nu mai credeti ca Ceausescu a fost “tatal romanilor”, dar credeti in schimb alte minciuni ale propagandei psd-iste, pnl-iste, ceea ce inseamna ca marea propaganda mincinoasa comunista nu a murit, ea este vie si astazi, lucreaza si da roade prin liderii PSD sau PNL, de la centru sau din teritoriu.

Daca astazi, vorbim ca Romania este impartita in tabere, cei care cred si traiesc in minciuna si ceilalti care nu mai accepta sa fie mintiti. Trebuie sa spunem si cine a inceput impartirea populatiei in tabere. Propaganda si minciuna comunista preluata dupa 1989 de catre PSD si Ion Iliescu, a impartit oamenii. In cei 31 de ani nici nu am observat cum minciuna si propaganda comunista s-a transformat in propaganda si minciuna nationala. Din nefericire in aceasta propaganda mincinoasa convietuim intr-o dezordine si armonie perfecta, noi cei nascuti in comunism si voi, cei nascuti intr-o Romanie democratica.


Distribuie articolul