Ar fi o greseala sa taci atunci cand datoria cere sa protestezi.

Ar fi o greseala  sa taci atunci cand datoria cere sa protestezi.
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ar fi o greseala sa taci atunci cand datoria cere sa protestezi.

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Presedinte Filiala Judeteana USR Vaslui Zeci de mii de ruși au ieșit în acest weekend să protesteze împotriva arestării activistului rus Aleksei Navalnîi. Protestele s-au desfășurat pe tot teritoriul Rusiei, inclusiv în locuri în care temperatura a atins -50 de grade Celsius. Pentru cei care nu au […]

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Presedinte Filiala Judeteana USR Vaslui

Zeci de mii de ruși au ieșit în acest weekend să protesteze împotriva arestării activistului rus Aleksei Navalnîi. Protestele s-au desfășurat pe tot teritoriul Rusiei, inclusiv în locuri în care temperatura a atins -50 de grade Celsius.

Pentru cei care nu au urmărit cu atenție evenimentele, Aleksei Navalnîi s-a întors în Rusia după o perioada de 5 luni petrecută în Germania, timp în care s-a recuperat după ce a fost otrăvit. Imediat ce s-a întors, acesta a fost arestat.

În urma protestelor din weekend, mai bine de 3000 de persoane au fost arestate de către autoritățile ruse.

Protestele din acest weekend sunt un adevărat act de curaj din partea unei națiuni care a fost prea mult timp sub controlul unor lideri autoritari, oameni ce s-au săturat să fie furați și să vadă cum resursele statului sunt folosite în scopuri personale, în interesul unei elite oligarhice.

Pentru cei care își imaginează că în România nu s-ar putea întâmpla așa ceva, vă reamintesc că acum 4 ani protestam și noi în toate orașele împotriva unui regim ce dorea să o ia pe urmele lui Putin. Trebuie să luptăm pentru democrație, zi de zi și să ne asigurăm că nimeni nu pune interesele personale mai presus de democrația însăși.

Sunt alături de toți cei care protestează în Rusia. Avem multe de învățat de la aceștia și de la Aleksei Navalnîi.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta