Arcăleanu mușcă mâna lui Tătaru, omul care l-a reinventat după ce fusese aruncat la gunoi de Dan Marian

Arcăleanu mușcă mâna lui Tătaru, omul care l-a reinventat după ce fusese aruncat la gunoi de Dan Marian
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Arcăleanu mușcă mâna lui Tătaru, omul care l-a reinventat după ce fusese aruncat la gunoi de Dan Marian

( Flavius GHIORGHIEȘ – Vremea Noua ) Start și la Vaslui în alegerile interne din PNL ATAC NEAȘTEPTAT… Timp de 10 luni, Marius Arcăleanu, fostul candidat al PNL pentru președinția Consiliului Județean (CJ) Vaslui și președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) a stat departe de bătăliile politice, dar iată că a ieșit din […]

( Flavius GHIORGHIEȘ – Vremea Noua )

Start și la Vaslui în alegerile interne din PNL

ATAC NEAȘTEPTAT… Timp de 10 luni, Marius Arcăleanu, fostul candidat al PNL pentru președinția Consiliului Județean (CJ) Vaslui și președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) a stat departe de bătăliile politice, dar iată că a ieșit din nou în lumina reflectoarelor odată cu declanșarea la nivel național a alegerilor interne în PNL. Și nu oricum! Și-a anunțat candidatura la șefia organizației județene a PNL Vaslui, printr-un atac surprinzător la adresa actualei conduceri. Acesta consideră că la nivel județean, PNL este condus dictatorial de doctorul Nelu Tătăru, asta în condițiile în care același “dictator” i-a făcut cadou candidatura la șefia CJ Vaslui. La acel moment, fostul ministru al Sănătății atingea vârful popularității sale, iar mulți specialiști îl creditau cu șanse uriașe să-l învingă în alegeri pe baronul PSD, Dumitru Buzatu. Dar, altruist, s-a dat deoparte făcându-i culoar mai tânărului său coleg, ajuns tot prin girul său șef la CJAS Vaslui. Ce surprinde la discursul lui Marius Arcăleanu nu este atât dorința acestuia, până la urmă firească, de a urca pe treptele ierarhiei politice, cât maniera, lipsită de fair-play de a-l ataca pe cel care i-a dat cel mai mult credit într-o perioadă când orizontul carierei sale politice nu era deloc optimist. Și mai surprinzător este faptul că Marius Arcăleanu se folosește de același discurs pe care Dan Marian, președintele ALDE Vaslui, l-a avut pe perioada campaniei electorale pentru alegerile locale, când înfiera, cu aceeași mânie, electoratul liberal din județ împotriva actualei conduceri a PNL Vaslui. Ca o ironie, mesajul postat pe Facebook de Arcăleanu a captat atenția mai degrabă a foștilor consilieri și primari liberali, care acum sunt fie în barca ALDE, fie în cea a PSD și pe care-l distribuie, cu entuziasm. Vorbim de acea mână de “liberali” care în campania electorală îl etichetau pe Marius Arcăleanu drept “looser-ul de serviciu” al partidului. Liberalii de drept, cei care nu au abandonat corabia la greu și care acum se pot lăuda cu rezultate remarcabile la nivel de județ, văd în mișcarea lui Arcăleanu disperarea acestuia de a deschide ușa partidului lui Dan Marian, care cât i-a condus pe liberali a mimat opoziția la adresa PSD, transformând PNLVaslui într-un breloc la portcheiul lui Dumitru Buzatu.

Vineri seara, când toți vasluienii erau cu telefoanele în mână pentru a-l susține pe Rareș Trufea la “Românii au talent”, o postare pe pagina publică a lui Marius Arăcăleanu, zguduia liniștea începutului de weekend, mai ales în rândul celor implicați în politica locală. Acesta anunța, nici mai mult nici mai puțin, că își dorește șefia organizației municipale a PNL Vaslui, ulterior urmând a candida la conducerea județeană a partidului. Nimeni nu a înțeles nici graba cu care acesta a ales să facă anunțul, având în vedere că alegerile sunt programate peste o lună și jumătate, dar nici motivele care l-au determinat să ia o asemenea decizie. Arcăleanu susține că PNL Vaslui este condus, prin dictatură, de către doctorul Nelu Tătaru, actualul președinte al organizației județene a partidului. Redăm, în rândurile următoare, anunțul actualului director interimar al CJAS Vaslui. “Am decis să candidez pentru funcția de președinte al PNL Vaslui – organizația municipală. Este un context important pentru PNL, acela al pregătirii alegerilor în partid la nivel național. Situația generează nevoia unor decizii importante și pentru noi, cei care vrem să facem parte din echipa ce va conduce partidul în etapa următoare. Consider că funcția de președinte al organizației municipale va constitui un suport solid pentru candidatura mea ulterioară la funcția de președinte al PNL Vaslui – organizația județeană. Din discuțiile cu dumneavoastră a rezultat nevoia de democrație și comunicare în organizațiile noastre locale. Fiecare dintre noi a efectuat deja o analiză a modului de funcționare al PNL Vaslui și a identificat provocările care trebuie depășite. Sunt adeptul democrației și comunicării și, de aceea, vă asigur că, împreună, putem depăși situația actuală, în care deciziile sunt luate dictatorial, de unul singur, fără consultări cu ceilalți colegi din PNL Vaslui, de către președintele actual al organizației județene. În acest context, decizia mea se datorează, în primul rând, nevoii de a reforma organizația PNL Vaslui împreună cu dumneavoastră. Sunt sigur că mulți dintre dumneavoastră mă veți susține, având în vedere colaborarea noastră deosebită din ultimii ani și obiectivele de interes comun pe care le-am identificat de-a lungul timpului”.

Apreciat doar de foștii colegi, care s-au aciuat pe la alte partide

Iată cum, după zece luni de la marea bătălie pentru conducerea Consiliului Județean, perioadă în care a stat departe de războaiele politice, Marius Arcăleanu iese din nou la lumină, acuzând de dictatură liderul județean al propriului partid, cel care, din funcția de ministru al Sănătății, l-a pus director la CJAS. Ba mai mult, tot pe timpul “dictaturii” sale, când România trecea printr-o perioadă dificilă din punct de vedere sanitar, Nelu Tătaru își făcea suficient timp pentru susținerea lui Marius Arcăleanu, indicând electoratului său cine este cel mai potrivit pentru șefia Consiliului Județean. Datorită mobilizării și muncii depuse de toți membrii partidului, sub conducerea “dictatorială” a lui Nelu Tătaru, Partidul Național Liberal a obținut printre cele mai bune rezultate la alegerile locale, un scor record de 36,5% pe județ, a câștigat Primăria orașului Negrești, a recâștigat Primăria municipiului Bârlad și pentru prima dată în 30 de ani, a obținut alături de USR majoritatea în Consiliul Local Vaslui. Tot sub “dictatura” lui Nelu Tătaru, organizația județeană a Partidului Național Liberal și-a stabilit lista candidaților pentru parlamentare exclusiv pe baza rezultatelor obținute la alegerile locale, criteriu care nu are nimic de-a face cu un regim dictatorial, împărțind frățește locurile eligibile între organizațiile cele mai bine poziționate în alegeri. Dacă tot căuta exemple de conducători cu apucături de dictatori, Marius Arcăleanu se putea uita în curtea PSD, unde un alt lider și-a impus soția pe listele parlamentare, ignorând votul exprimat de membrii partidului. Însă, așa cum au remarcat vasluienii care au lăsat comentarii la postarea de mai sus, Marius Arcăleanu este, în prezent, departe de persoana care făcea opoziție PSD-ului majoritar în Consiliul Local Vaslui, fiind singurul care, la acea vreme, mai avea curaj să critice proiectele pe care aparatul de specialitate al primarului Pavăl le propunea spre a fi votate. Anunțul lui Marius Arcăleanu, prin care își anunță candidatura la șefia partidului, a fost bine primit în mediul online, în special de către foștii liberali, care acum trag pentru alte partide. Printre cei care i-au apreciat postarea se numără actualul vicepreședinte al Consiliului Județean, Dan Marian, primarul comunei Vindirei, Ionuț Ghiur, dar și consilierul județean Liviu Cain, toți trei fiind membri ALDE. Curios este și faptul că Arcăleanu este foarte cuminte în CJ Vaslui, nemaifiind la fel de bătăios precum în CL.

La centru, PNL dă în clocotul alegerilor interne. Tudor Polak îl sprijină pe Florin Cîțu

SUSȚINERE… Nu doar la nivel județean se duc lupte pentru preluarea conducerii partidului, ci și la centru. Duminică, la Grădina de Vară din Herăstrău a avut loc Consiliul Național al PNL, unde s-a decis declanșarea procedurilor de alegeri în partid, iar data propusă pentru congres este 25 septembrie. Atunci va avea loc confruntarea între actualul lider al formațiunii, Ludovic Orban, și Florin Cîțu, premierul anunțându-și candidatura pentru funcția de președinte al PNL chiar în ziua Consiliului Național. Printre susținătorii lui Florin Cîțu se află și deputatul de Vaslui, Tudor Polak, care a transmis următorul mesaj: “Florin Cîțu și-a anunțat astăzi (n.r. duminică) candidatura pentru președinția Partidului Național Liberal. Am fost prezent, împreună cu cîțiva dintre colegii mei liberali, la acest moment, în care conturăm o direcție nouă și ambițioasă pentru Partidul Național Liberal. Cred în premierul Florin Cîțu, care a demonstrat până astăzi competență, curaj și viziune. De asta are nevoie PNL. Adevărata dezvoltare a României începe cu reforme asumate, muncă de echipă și obiective clare. Sunt sigur că le vom avea. Florin Cîțu înțelege principiile liberale după care ne ghidăm și își asumă o politică a progresului. Este timpul ca România să meargă înainte. Am încredere în liberalii de azi care privesc în viitor și pun umărul pentru construirea acestuia! Succes, Florin Cîțu!”


Distribuie articolul