Arcăleanu, prins cu ocaua mică, își varsă nervii pe ziarul Vremea Nouă, în stilul lui Buzatu

Arcăleanu, prins cu ocaua mică, își varsă nervii pe ziarul Vremea Nouă, în stilul lui Buzatu
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Arcăleanu, prins cu ocaua mică, își varsă nervii pe ziarul Vremea Nouă, în stilul lui Buzatu

( Flavius GHIORGHIEȘ – Vremea Noua ) SUPĂRAT… Liberalul Marius Arcăleanu a organizat, marți, o conferință de presă, nu atât pentru a-și anunța candidatura la conducerea organizației județene a PNL Vaslui, cât pentru a se răfui cu „un ziar local”. Este vorba despre cotidianul Vremea Nouă, care în ultima perioadă a prezentat luptele interne pentru […]

( Flavius GHIORGHIEȘ – Vremea Noua )

SUPĂRAT… Liberalul Marius Arcăleanu a organizat, marți, o conferință de presă, nu atât pentru a-și anunța candidatura la conducerea organizației județene a PNL Vaslui, cât pentru a se răfui cu „un ziar local”. Este vorba despre cotidianul Vremea Nouă, care în ultima perioadă a prezentat luptele interne pentru alegerea conducerii organizației municipale a partidului. În loc să-și concentreze discursul pe motivele care l-au determinat să candideze, acesta ne-a atacat în repetate rânduri, considerându-ne vinovați pentru eșecurile sale în alegerile interne ale PNL. Printre altele, Arcăleanu ne-a acuzat că am publicat “informații incorecte despre așa zise tensiuni între membrii PNL”, care au destabilizat “desfășurarea democratică a vieții politice în interiorul organizației PNL Vaslui”. Pentru corecta informare a cititorilor, trebuie să precizăm că înaintea acestor alegeri, candidatul Marius Arcăleanu a fost sunat de mai multe ori de către redactorii ziarului, pentru a-și prezenta punctul de vedere, însă acesta a refuzat să răspundă la telefon. Nu înțelegem de ce, dacă tot s-a simțit atât de dezavantajat de articolele din ziarul Vremea Nouă, nu a solicitat nici măcar un drept la replică și nu a binevoit să vorbească cu noi. În schimb, la câteva zile după alegeri, acesta a organziat o conferință de presă, pentru a se plânge colegilor jurnaliști de opresiunile la care a fost supus de ziar. Din cele 30 de minute de discuții cu ziariștii, acesta a alocat 25 de minute războiului cu Vremea Nouă. În celelalte 5 minute, Arcăleanu s-a mândrit cu procentul mare obținut la alegerile pentru șefia Consiliului Județean Vaslui, omițând să precizeze că un sprijin important l-a primit chiar din partea celui pe care acum îl consideră un “dictator influențat de directorul ziarului Vremea Nouă”.  Deocamdată nu s-a găsit nimeni să-i spună că rezultatul votului a fost neașteptat de echilibrat nu datorită prizei lui la public, cât mai ales a antipatiei electoratului față de principalul său contracandidat. Să ne amintim, totuși, că la alegerile locale din 2016, pentru funcția de primar al municipiului Vaslui, cel care acum se bate cu pumnul în piept că este foarte iubit de vasluieni a obținut doar 12% din voturi. Spre finalul conferinței, Marius Arcăleanu a recunoscut că după alegerile locale din toamna anului trecut, a avut discuții cu Dan Marian pentru stabilirea unor noi alianțe, confirmând practic cele scrise de noi cu o săptămână în urma. De ce l-a sunat Dan Marian pe Arcăleanu pentru a negocia funcții și alianțe? E o întrebare la care liberalul a refuzat să răspundă în conferința de ieri. 

În încercarea de a pune mâna pe conducerea județeană a PNL Vaslui, Marius Arcăleanu se războiește, mai nou, cu ziarul Vremea Nouă. Acesta a organizat ieri o conferință de presă unde a invitat toți jurnaliștii din Vaslui, mai puțin pe cei de la cotidianul nostru. Deși a avut mai multe nemulțumiri la adresa ziarului, Arcăleanu nu a avut curajul să ni le spună în față, sau măcar să aducă precizări atunci când s-a considerat nedreptățit de articolele publicate. Nu a răspuns la telefoane atunci când a fost sunat, nu a oferit niciun drept la replică, însă ieri a ieșit triumfător în fața presei pentru a anunța că dă ziarul Vremea Nouă în judecată. Și, conform spuselor lui, tot ziarul Vremea Nouă stă la baza deciziei sale de a candida pentru funcția de președinte al organizației județene a PNL. Afirmă că vrea să scape partidul de anumite influențe negative, pozând în salvatorul liberalismului din județ. Din cele 30 de minute, cât a durat conferința, Arcăleanu a vorbit doar despre “dictatori”, “încercări de destabilizare a vieții politice interne a partidului” și despre rezultatele obținute de el anul trecut. Despre proiectele sale în ceea ce privește viitorul PNL Vaslui, niciun cuvânt.

Pregătit, cu foile în față, acesta a început să citească mesajul de război la adresa conducerii ziarului Vremea Nouă, pe care îl vom reda în rândurile următoare: “Cred că de prea mult timp, viața internă a PNL Vaslui este influențată, chiar dominată de persoane care nu sunt membre PNL. Nu au avut nicio legătură oficială cu partidul. A fost o greșeală a noastră, a membrilor PNL Vaslui, o greșeală pentru că am acceptat o astfel de situație. Probabil că nu am reacționat până acum de teama influenței pe care aceste persoane o au asupra actualului președinte organizației județene sau pentru a evita posibile atacuri mediatice îndreptate împotriva noastră prin instituțiile de presă pe care le dețin. Această situație pe care eu o consider de neacceptat a fost unul dintre motivele decisive care m-au determinat să iau decizia de a candida la președinția organizației județene a Partidului Național Liberal, filiala Vaslui. Spre exemplu, din momentul începerii alegerilor interne în PNL Vaslui, sub influența domnului Lucian Timofticiuc, inclusiv prin intermediul publicației deținute de dumnealui, au apărut multiple atacuri la adresa mea, bazate pe informații false. Este o specialitate mai veche a domnului Lucian Timofticiuc pentru care, de altfel, justiția l-a obligat să plătească sume importante către părțile vătămate. Aceste informații incorecte s-au referit și la așa zise tensiuni între membrii PNL, legate de faptul că unii provin din PDL. Informația aceasta nu poate fi infirmată de orice membru al PNL Vaslui (???). Nu există două tabere în partid, PNL și PDL. Suntem cu toții membri ai PNL Vaslui și tragem cu toții în aceeași direcție. Acest fapt poate fi observat și din toată munca depusă în ultimii ani pentru dezvoltarea organizației și din relația bună pe care o am cu aceștia, indiferent că sunt dintr-un fost partid sau dintr-un alt fost partid. Vă informez acum că urmează să mă adresez justiției cu privire la știrile false referitoare la mine publicate de ziarul patronat de domnul Lucian Timofticiuc. Folosesc întâlnirea de astăzi pentru a lămuri lucrurile. Aceste situații tensionate la care face referire publicația patronată de domnul Lucian Timofticiuc nu există și nu au nicio legătură cu ceea ce se întâmplă în organizațiile locale ale partidului. Propagarea, în perioada alegerilor interne din PNL Vaslui, a unor astfel de informații false vizează doar destabilizarea desfășurării democratice a vieții politice în interiorul organizației PNL Vaslui, astfel încât să afecteze credibilitatea și șansele contracandidaților domnului, actual președinte, Nelu Tătaru.”

Motivul pentru care Arcăleanu a fost sunat de Dan Marian, imediat după alegeri: “trebuiau negociate funcții, trebuiau făcute alianțe”

Ce surprinde la discursul lui Marius Arcăleanu de ieri, dar și la cele anterioare alegerilor pentru stabilirea conducerii a filialei municipale a PNL Vaslui este faptul că seamănă izbitor de mult cu cele ale lui Dumitru Buzatu și Dan Marian. Dacă Dumitru Buzatu afirma, înaintea alegerilor pentru șefia CJ Vaslui, că PNL Vaslui este condus din umbră de către Lucian Timofticiuc, Dan Marian plângea cu lacrimi de crocodil soarta liberalilor, care sunt nevoiți să trăiască sub “dictatura” lui Nelu Tătaru. Iată că azi cei doi și-au găsit în Marius Arcăleanu omul perfect pentru a le propaga mai departe mesajul. Și asta pentru că în spatele acestor atacuri la adresa actualei conduceri a Partidului Național Liberal se ascude de fapt un alt interes: nici Buzatu și nici Marian nu vor un PNL puternic, care să fie o alternativă seriosă la ceea ce oferă în prezent Partidul Social Democrat. Gazda conferinței de presă de ieri a atins și subiectul relației sale cu Dan Marian. “Aș vrea să clarific acum informația falsă referitoare la relația apropiată sau chiar dependența mea de domnul Dan Marian, fost președintel al PNL la nivelul județului Vaslui. Să știți că domnul Tătaru a propagat această informație falsă imediat după ce am obținut un scor foarte bun la alegerile pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui. A început să mă identifice drept un potențial contracandidat la conducerea județeană a Partidului Național Liberal Vaslui. Ca atare, deși informația respectivă nu are niciun suport real, a fost difuzată către toți membrii PNL Vaslui pentru  a justifica decizia de a nu mă nominaliza cu ocazia alegerilor parlamentare de anul trecut. Acum, grupul de presiune din proximitatea domnului Tătaru, refolosește aceeași informație falsă, în încercarea de a-mi știrbi credibilitatea în rândul organizației. La fel ca toți membrii PNL, l-am cunoscut pe domnul Dan Marian atunci când conducea organizația județeană  a PNL Vaslui. Nu am o legătură apropiată cu dumnealui sau vreo dependență de acesta. Nu se pune problema să fiu un interpus al acestuia. Domnul Dan Marian este acum într-un alt partid, iar potențialele sale relații cu membri ai PNL nu pot fi în prezent decât de natură privată și nu ar trebui sub nicio formă să aibă efecte în planul activității interne a PNL, filiala județeană Vaslui. De altfel, eu vizez să ocup poziția de lider al PNL Vaslui, la nivel județean și în acest context cred că ar fi ilogic să accept vreun fel de dependență din partea unor persoane din exteriorul sau interiorul partidului. Astfel de informații se încadrează în lunga listă de încercări ale domnului Nelu Tătaru de a reduce credibilitatea contracandidaților puternici, cu potențial, ai organziației pe care o conduce, pentru a nu risca să piardă controlul dictatorial pe care îl deține în momentul de față asupra filialei județene”, a precizat Marius Arcăleanu. Schițând, în fața presei, o relație de amiciție aproape uitată cu Dan Marian, liberalul Marius Arcăleanu s-a fâstâcit atunci când a fost întrebat dacă imediat după alegerile locale a discutat cu liderul ALDE despre formarea unor alianțe și împărțirea unor funcții. Până la urmă acesta a recunoscut că în toamna anului trecut a discutat cu Marian despre posibilitatea formării unor alianțe. “Am avut și apeluri ratate și apeluri preluate de la el. Eu răspund la telefon la orice oră de zi și din noapte la toate persoanele. Nu am nicio relație cu Dan Marian. De ce m-a sunat pe mine? Nu știu, întrebați-l pe dumnealui. Am vorbit cu el, vă arăt mesajele pe care mi le-a trimis, vă arăt și mesajele pe care i le-am trimis lui Nelu Tătaru în care trebuia să depun eforturi extraordinare să explic că nu am nicio legătură cu acest domn, Dan Marian. Era, probabil, contextul de la vremea respectivă, se terminaseră alegerile locale, trebuiau negociate funcții, trebuiau făcute alianțe”, a recunoscut liberalul, în conferința de ieri. De ce l-a sunat liderul ALDE pe el și nu pe cei din conducerea Partidul Național Liberal Vaslui pentru formarea de alianțe, așa cum era firesc, e o întrebare la care Marius Arcăleanu a refuzat să dea un răspuns. Dacă ne mai uităm și la felul cum au decurs alegerile pentru conducerea filialei municipale a PNL Vaslui, când foști membri ai partidului, plecați între timp la ALDE, PMP sau PSD, au fost reactivați prin plata cotizațiilor și aduși de nevoie la vot, pentru a-l pune pe Arcăleanu în scaunul de președinte al filialei municipale, avem imaginea completă a tabloului trădării. Din fericire, liberalii care au tras tare pentru partid în ultimii ani și care nu vor ca PNL să redevină brelocul pe portcheiul lui Buzatu, așa cum a


Distribuie articolul