„Atacurile violente” la adresa lui Ivan Patzaichin au venit de la președintele USR Sulina! Repudiat de partid, acesta și-a dat demisia, dar Patzaichin nu se răzgândește

„Atacurile violente” la adresa lui Ivan Patzaichin au venit de la președintele USR Sulina! Repudiat de partid, acesta și-a dat demisia, dar Patzaichin nu se răzgândește
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • „Atacurile violente” la adresa lui Ivan Patzaichin au venit de la președintele USR Sulina! Repudiat de partid, acesta și-a dat demisia, dar Patzaichin nu se răzgândește

( Robert Mateescu – Ziaristii.ro ) Asocierea „Ivan Patzaichin – USR-PLUS”, care părea o poveste frumoasă a politicii, a devenit o telenovelă urâtă din cauza unui lider local penibil chiar al alianței conduse de Dan Barna și Dacian Cioloș. Atacurile violente care l-au făcut pe Patzaichin să se retragă, după ce inițial acceptase propunerea USR-PLUS, […]

( Robert Mateescu – Ziaristii.ro )

Asocierea „Ivan Patzaichin – USR-PLUS”, care părea o poveste frumoasă a politicii, a devenit o telenovelă urâtă din cauza unui lider local penibil chiar al alianței conduse de Dan Barna și Dacian Cioloș. Atacurile violente care l-au făcut pe Patzaichin să se retragă, după ce inițial acceptase propunerea USR-PLUS, au venit chiar din interiorul alianței, de la șefu filialei USR Sulina.

Atacurile violente ale lui Mirel Constantin, președintele USR Sulina, au fost dezavuate de șeful său de la USR Tulcea, Eugen Terente. Mirel Constantin a fost nevoit să-și dea demisia din funcție.

A șocat decizia legendarului Ivan Patzaichin (71 de ani) de a se retrage din grupul consultativ propus de USR-PLUS pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), după ce inițial acceptase. Fostul mare canoist s-a declarat surprins de „violenţa atacurilor” la adresa sa, după ce anunțase că acceptă propunerea USR-PLUS.

Inițial, atacurile au fost puse pe seama Mafiei din Deltă. Ulterior, s-a stabilit că atacurile veneau chiar din interiorul USR-PLUS!

Cel care l-a criticat violent pe Patzaichin a fost președintele organizației USR Sulina, Mirel Constantin. Acesta a spus că numirea multiplului campion olimpic în grupul consultativ al USR-PLUS (anunțată chiar pe pagina copreședintelui USR-PLUS, Dacian Cioloș) echivalează cu „lupul paznic la oi”.

Mirel Constantin, președintele USR Sulina, a mai scris despre Patzaichin că „este prietenul ciumei roșii”. „USR-PLUS Tulcea are om pentru această funcție politică. Pentru ce apelează USR-PLUS la astfel de tertipuri, din care nu va câștiga nimic? Noi, membrii USR-PLUS din Deltă, ne simțim dezamăgiți de faptul că nu am fost consultați”, a mai scris Mirel Constantin.

Patzaichin: „Am fost surprins de violența atacurilor la adresa mea”

Ivan Patzaichin a anunțat că se retrage din grupul consultativ din cauza „atacurilor violente”, după ce inițial acceptase propunerea USR-PLUS de a face parte din Comitetul care urma să stabilească cine va ocupa funcția de guvernator al Deltei. Funcția a revenit USR-PLUS, după negocierile din cadrul coaliției de guvernare.

Surprins de violența atacurilor, Patzaichin a scris într-un mesaj pe Facebook: „Cred foarte tare în ideea de a decide transparent, printr-un proces de consultare, cine să fie guvernatorul ARBDD. Tocmai de aceea am acceptat să fiu parte din acest proces, însă am fost surprins de violența atacurilor la adresa mea pe acest subiect. Sunt mulți oameni de calitate în Tulcea, și sunt convins că vor găsi posibilitatea de a colabora și fără mine. Așa că mă voi retrage din această activitate. Eu n-am avut niciodată alte interese decât de a contribui la dezvoltarea Deltei și la bunăstarea oamenilor săi. Nu doresc să trebuiască să dovedesc mereu și mereu acest lucru, sau prin prezența mea să pun în pericol acest proces. Sper să continue această consultare, să ducă la rezultate frumoase și le doresc succes celor ce o vor duce la bun sfârșit”.

Decizia Alianţei USR-PLUS de a-l implica pe Ivan Patzaichin în numirea guvernatorului Deltei Dunării a fost apreciată drept „un moment istoric” de către Dragoș Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană. La scurt timp, însă, Patzaichin s-a retras, în urma atacurilor nesăbuite la adresa sa.

Șeful USR Tulcea: „Nu reprezintă poziția alianței”. Președintele USR Sulina și-a dat demisia

Preşedintele USR Tulcea, deputatul Eugen Terente (33 de ani), a anunţat luni că liderul organizaţiei Sulina, Mirel Constantin a demisionat din funcţie.

Terente a scris pe Facebook: „Regret comentariile făcute de Mirel Constantin la adresa lui Ivan Patzaichin, ele nu reprezintă poziţia alianţei. Munca lui Ivan Patzaichin a inspirat generaţii întregi şi este un exemplu pentru toţi locuitorii Deltei. Preşedintele USR Sulina şi-a dat, astăzi, demisia din funcţie în urma comentariilor sale”.

Mirel Constantin rămâne, totuși, membru USR. Demisia acestuia din funcția de președinte al USR Sulina nu poate repara răul făcut. Ivan Patzaichin nu revine asupra deciziei de a nu se mai implica în grupul consultativ constituit de USR-PLUS pentru desemnarea guvernatorului Deltei Dunării.

Mesajul deputatului Eugen Terente (USR-PLUS)

„Președintele USR Sulina și-a dat demisia din funcție în urma comentariilor la adresa lui Ivan Patzaichin”

„Regret comentariile făcute de Mirel Constantin la adresa lui Ivan Patzaichin, ele nu reprezintă poziția alianței. Munca lui Ivan Patzaichin a inspirat generații întregi și este un exemplu pentru toți locuitorii Deltei. Președintele USR Sulina și-a dat, astăzi, demisia din funcție în urma comentariilor sale.

Amintim că alianța USR-PLUS a propus, în premieră, un proces transparent și consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

USR-PLUS consideră că viitorul guvernator al Deltei Dunării și echipa sa trebuie să regândească rolul ARBDD prin armonizarea obiectivelor economice, de mediu, de patrimoniu natural și cultural, implicând în decizii comunitățile locale și asociațiile civice.”


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta