Au venit „eliberatorii” rusi in Kazahstan: „Nu mai e nici paine, nici lapte, nici cartofi. Pana si bauturile alcoolice s-au terminat”

Au venit „eliberatorii” rusi in Kazahstan: „Nu mai e nici paine, nici lapte, nici cartofi. Pana si bauturile alcoolice s-au terminat”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Au venit „eliberatorii” rusi in Kazahstan: „Nu mai e nici paine, nici lapte, nici cartofi. Pana si bauturile alcoolice s-au terminat”

( AK-24 – externe ) Situatia pare sa se stabilizeze oarecum in Kazahstan, dupa mai multe zile de proteste violente, insa blocajul informativ continua, nu exista internet, iar la acestea se adauga cozile interminabile la banci si supermarketuri, transmite sambata EFE, citata de Agerpres. „Oamenii stau la coada la banci ca sa scoata bani, deoarece […]

( AK-24 – externe )

Situatia pare sa se stabilizeze oarecum in Kazahstan, dupa mai multe zile de proteste violente, insa blocajul informativ continua, nu exista internet, iar la acestea se adauga cozile interminabile la banci si supermarketuri, transmite sambata EFE, citata de Agerpres.

„Oamenii stau la coada la banci ca sa scoata bani, deoarece nu se mai poate plati cu cardul aproape nicaieri”, o citeaza EFE pe Zara, care locuieste in capitala Nur-Sultan.

Din cauza intreruperilor la reteaua de internet si a problemelor cu telefonia mobila, kazahii nu pot comunica cu rudele din alte zone din tara.

„Fiica mea s-a dus la Almati (capitala economica a tarii – n.r.) acum doua zile, dar nu se poate intoarce. Se afla la periferia orasului cu bunicul ei, nu se misca de acolo. Nu putem face nimic”, mai spune Zara.

O alta locuitoare din Nur-Sultan, Svetlana, a scris pe Facebook ca nu a reusit sa scoata bani de la ATM-urile din cartierul ei, pentru ca sunt toate goale.

„Si la supermarketuri toate rafturile sunt goale. Nu mai e nici paine, nici lapte, nici cartofi. Pana si bauturile alcoolice s-au terminat, mai exista doar bere fara alcool”, a comentat ea.

Nici hartia igienica nu este de gasit, lucru care s-a mai intamplat la inceputul pandemiei.

„Din cate am inteles, transportul de marfuri nu functioneaza si nici nu se stie cand va fi reluat”, a mai scris Svetlana.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta