AUR trage tot mai aproape de PSD. Simion vrea front comun cu Ciolacu pentru suspendarea lui Iohannis

AUR trage tot mai aproape de PSD. Simion vrea front comun cu Ciolacu pentru suspendarea lui Iohannis
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • AUR trage tot mai aproape de PSD. Simion vrea front comun cu Ciolacu pentru suspendarea lui Iohannis

( Loredana Diacu – TheEpochTimes ) Liderul AUR, George Simion, reconfirmă, printr-o postare pe Facebook, că partidul său va sprijini moţiunea de cenzură contra Guvernului Cîţu anunţată de Marcel Ciolacu. Totodată, Simon mai transmite că cere PSD-ului să susţină suspendarea din funcţie a preşedintelui Iohannis. „Mai ales după ultimele evenimente guvernul Cîţu trebuie să plece […]

( Loredana Diacu – TheEpochTimes )

Liderul AUR, George Simion, reconfirmă, printr-o postare pe Facebook, că partidul său va sprijini moţiunea de cenzură contra Guvernului Cîţu anunţată de Marcel Ciolacu. Totodată, Simon mai transmite că cere PSD-ului să susţină suspendarea din funcţie a preşedintelui Iohannis.

„Mai ales după ultimele evenimente guvernul Cîţu trebuie să plece cât mai repede! Vom căuta susţinerea şi a altor parlamentari pentru că doar voturile noastre şi ale PSD nu sunt suficiente pentru o moţiune de cenzură(jumătate plus unu din voturi). Nici jocurile de imagine de-a moţiunea făcute de PSD nu ajută:

Miercuri în Parlament guvernarea putea fi oprită din implementarea PNRR printr-o treime din parlamentari, dar PSD a votat pentru.

De asemenea revenim cu solicitarea către PSD să susţină suspendarea din funcţie a lui Klaus Iohannis printr-un referendum naţional”, transmite, pe Facebook, Simon.

Reamintim că, miercuri, la dezbaterea legată de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Marcel Ciolacu a anunţat că PSD va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu pe 14 iunie.

Ulterior, Ciolacu a transmis că va exista o colaborare cu AUR pe această moţiune:

„O să începem să lucrăm la text, o să trimitem textul şi la parlamentarii neafiliaţi, mai e şi grupul AUR şi o să le trimitem textul, poate au şi ei adăugiri la text, pentru că au anunţat deja că vor vota o eventuală moţiune de cenzură depusă în Parlament”.

De altfel, aceasta nu este singura colaborare a PSD cu AUR. Şi în Camera Deputaţilor, la dezbaterile pe desfiinţarea controversatei Secţii Speciale, AUR a mers mână în mână cu PSD, pledând pentru păstrarea SIIJ.


Distribuie articolul