AUR vrea șefia grupului de rugăciune al Parlamentului. Corlățean nu cedează, e singura lui funcție

AUR vrea șefia grupului de rugăciune al Parlamentului. Corlățean nu cedează, e singura lui funcție
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • AUR vrea șefia grupului de rugăciune al Parlamentului. Corlățean nu cedează, e singura lui funcție

( Valentin Mirică – Newsweek ) Președintele AUR, George Simion, s-a supărat că formațiunea sa nu a primit, așa cum i s-ar fi promis, președinția grupului de rugăciune al Parlamentului. Grupul este organizat ad-hoc, având un singur parlamentar USR, pe Bogdan Rodeanu. În prezent, șeful acestui grup este senatorul PSD Titus Corlățean, care a scăpat […]

( Valentin Mirică – Newsweek )

Președintele AUR, George Simion, s-a supărat că formațiunea sa nu a primit, așa cum i s-ar fi promis, președinția grupului de rugăciune al Parlamentului. Grupul este organizat ad-hoc, având un singur parlamentar USR, pe Bogdan Rodeanu.

În prezent, șeful acestui grup este senatorul PSD Titus Corlățean, care a scăpat de o anchetă penală fiindcă Senatul nu i-a ridicat imunitatea. 

Acum, el conduce acest grup și refuză să-i cedeze unui parlamentar AUR, cum a cerut Simion.

“În urma negocierilor din decembrie a comisiilor comune și a comisiilor internaționale, noi trebuia să avem președinția acestui grup. Am tot insistat la domnul senator Corlățean. Atâta timp cât face parte dintr-o negociere între grupurile parlamentare nu înțeleg de ce se tot insistă (…) Noi suntem grup parlamentar nou, asta ni s-a propus. Dați-ne nouă Comisia pentru adunarea mediteraneană și luați voi Grupul de Rugăciune, de exemplu“, a relatat Simion, într-o ședință a Birourilor Permanente ale Senatului și Camerei Deputaților, cum a fost păcălit să primească o funcție care nu se negociază. 

Președintele AUR a insistat ca reluarea activității grupului de rugăciune să nu fie aprobată până când partidul său nu primește șefia, dar a fost refuzat. 

Grupul are 29 de membri, dintre care un singur userist, majoritatea fiind de la PSD și PNL. 


Distribuie articolul