Bârladul are viceprimar cu acte în regulă! Care sunt problemele de care se va ocupa ca edil?

Bârladul are viceprimar cu acte în regulă! Care sunt problemele de care se va ocupa ca edil?
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Bârladul are viceprimar cu acte în regulă! Care sunt problemele de care se va ocupa ca edil?

( Robo Știri ) De o săptămână, Ana-Maria Vintilă, viceprimărița de Bârlad ce a fost aleasă din rândul consilierilor locali ai USR, a intrat efectiv „în pâine”. Până la finele mandatului 2020-2024, aceasta va rămâne „la butoane” atunci când edilul șef va lipsi din localitate, dar se va ocupa și de domenii precum serviciile sociale, […]

( Robo Știri )

De o săptămână, Ana-Maria Vintilă, viceprimărița de Bârlad ce a fost aleasă din rândul consilierilor locali ai USR, a intrat efectiv „în pâine”. Până la finele mandatului 2020-2024, aceasta va rămâne „la butoane” atunci când edilul șef va lipsi din localitate, dar se va ocupa și de domenii precum serviciile sociale, protecția și refacerea mediului, conservarea și restaurarea monumentelor istorice, punerea în valoare a parcurilor și grădinilor publice, câinii fără stăpân, gestionarea problemelor legate de furnizarea energiei termice etc.

În ședința ordinară a Consiliului Local (CL) din 26 februarie, aleșii bârlădeni au votat ca, în următorii trei ani, fotoliul de viceprimar al Bârladului să fie ocupat de Ana-Maria Vintilă, consilier local din partea USR, aflată la primul mandat. Preluarea efectivă a funcției a fost întârziată până la finele săptămânii trecute, adică până pe 12 martie, întrucât județul Vaslui nu a avut un prefect care să semneze viza de legalitate a hotărârii adoptate de CL Bârlad.

Însă, odată ce hârtia emisă de Instituția Prefectului a fost trimisă Primăriei Bârlad, iar primarul Dumitru Boroș a luat act de validare, Ana-Maria Vintilă s-a instalat în noul birou și a trecut la treabă. Cu atât mai mult cu cât, în aceeași zi, edilul șef a semnat dispoziția nr. 415/12.03.2021 prin care i-a trasat atribuțiile pe care va trebui să le îndeplinească aceasta în calitate de vice.

Cine este Ana-Maria Vintilă?

Așa cum reiese din informațiile făcute publice pe pagina de internet lansată vara trecută, înainte de campania electorală pentru alegerile locale, Ana-Maria Vintilă (45 ani) este membră USR de aproape patru ani, fiind desemnată să candideze la fotoliul de primar din partea Alianței USR-PLUS.

„Până acum 5 ani, am fost un simplu observator al lumii politice. Îmi trăiam viața și credeam că succesul în viața profesională, socială și familială este suficient. Credeam că dacă am tot ce îmi trebuie pentru traiul de zi cu zi, sunt în siguranță și «mie nu mi se poate întâmpla». Apoi a fost tragedia de la Colectiv și nimic nu a mai fost la fel. Am înțeles că nu suntem în siguranță și că, oricând, corupția și incompetența ne pot doborî, oricât ne-am izola în propriul cerc de prieteni. Oricât ne-am proteja, sistemul ne ajunge din urmă când mergem la spital, la școală sau într-un club. Am înțeles că suntem cu toții conectați în această societate și fie mergem cu toții spre bine, fie cu toții spre rău. Un an mai târziu, în 2016, Nicușor Dan a fost omul care mi-a arătat că politica poate fi frumoasă. Din pur spirit civic, acest om, de o naturalețe, modestie și curățenie morală rar întâlnite în peisajul politic, a reușit să strângă în jurul lui o mulțime de oameni care nu au mai dorit să stea deoparte. Astfel, am văzut cum oameni obișnuiți pot schimba lucrurile în bine în comunitatea lor. Toate acestea, fără gânduri meschine și fără aranjamente politice”, spunea Vintilă în vara lui 2020.

„Protestele din 2017 și revolta acumulată în acele zile m-au făcut și mai mult să îmi doresc schimbarea întregii societăți. Așa a început implicarea mea civică. În 2017 m-am înscris în USR, simțind că acolo pot începe să fac ceva pentru orașul meu. Și așa a și fost. Am întâlnit în partid oameni ca mine care au intrat în politică mânați de spirit civic. Am pus bazele unui ONG care are ca scop educația non-formală, numit RestartEdu. Proiectul de suflet este cel de «Cursuri de resuscitare», în care am întâlnit oameni minunați, dornici să învețe cum să salveze alte vieți”, mai spune Ana-Maria Vintilă în prezentarea de pe pagina de internet.


Distribuie articolul