Barna condamnă iniţiativa AUR de a organiza proteste anti-restricţii: De aseară avem, oficial, un partid extremist în Parlament

Barna condamnă iniţiativa AUR de a organiza proteste anti-restricţii: De aseară avem, oficial, un partid extremist în Parlament
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Barna condamnă iniţiativa AUR de a organiza proteste anti-restricţii: De aseară avem, oficial, un partid extremist în Parlament

( TheEpochTimes ) Vicepremierul Dan Barna a afirmat, marţi, că Guvernul va arăta toleranţă zero faţă de „manifestările huliganice, din registrul fascist” ce au avut loc în ultimele zile în ţară şi a menţionat că „de aseară avem în mod oficial un partid extremist în Parlament”, făcând cel mai probabil referire la partidul AUR. „Sunt […]

( TheEpochTimes )

Vicepremierul Dan Barna a afirmat, marţi, că Guvernul va arăta toleranţă zero faţă de „manifestările huliganice, din registrul fascist” ce au avut loc în ultimele zile în ţară şi a menţionat că „de aseară avem în mod oficial un partid extremist în Parlament”, făcând cel mai probabil referire la partidul AUR.

„Sunt două planuri foarte importante ale discuţiei: pe de o parte, dreptul cetăţenilor de a protesta, şi acesta este un drept pe care îl respectăm, un drept firesc. Eu însumi şi mulţi din actuala guvernare au protestat în anii din urmă la ceea ce a însemnat guvernarea Liviu Dragnea şi toate acele abuzuri asupra democraţiei pe care le-am dat la momentul acela, deci, pe acest plan, nu este nimic de scos, de spus”, a declarat liderul USR.

În contextul în care protestatarii au acţionat violent, având un „repertoriu fascist, revoltător”, vicepremierul a anunţat că, de marţi, în Parlamentul României, există în mod oficial „un partid de extremă stânga”.

„Cei care şi-au asumat aceste proteste şi partea aceea dintre cei care au demonstrat, care consideră că este legitim să o ameninţi pe Maia Morgenstern, care consideră că este legitim să te duci la primarul Timişoarei acasă şi să strigi repertoriul fascist, revoltător şi de neacceptat, cei care s-au dus în mod revoltător – aproape mi s-a făcut rău – în curtea spitalului din Braşov strigând la medici şi la ambulanţe ‘asasinilor’, acele persoane sunt huligani, acele persoane sunt persoane din zona extremismului, din zonă fascismului, şi faptul că am putea să avem orice toleranţă faţă de ei este exclus”, a subliniat oficialul.

Copreşedintele USR-PLUS a declarat că are un mesaj foarte clar pentru toţi aceia care au generat aceste violenţe: „Dreptul la protest pentru nişte măsuri cu care parte dintre cetăţenii români nu sunt de acord este un drept firesc, dar manifestările acestea huliganice, din registrul fascist, sunt de neacceptat şi mă aştept în continuare la toleranţă zero din partea Guvernului faţă de aceste manifestări care pur şi simplu ne aruncă ani mulţi înapoi în ceea ce înseamnă o democraţie în care drepturile şi respectul celuilalt înseamnă foarte mult”.

„Este o societate în care o mână de huligani şi derbedei încearcă să confişte agenda publică. Şi mesajul pe care noi îl transmitem, şi eu, şi premierul, şi Guvernul, îl transmite cetăţenilor din această ţară, este să nu ignorăm aceste manifestări! Să arătăm, să ne facem fotografii purtând mască, să arătăm că aceste măsuri sunt necesare. România are printre cele mai relaxate măsuri faţă de ceea ce se întâmplă în Europa”, a mai subliniat Dan Barna.


Distribuie articolul