Barna, despre o posibilă alianţă de guvernare cu PSD: Şanse ZERO! Aproape ne-au scos din Europa!

Barna, despre o posibilă alianţă de guvernare cu PSD: Şanse ZERO! Aproape ne-au scos din Europa!
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Barna, despre o posibilă alianţă de guvernare cu PSD: Şanse ZERO! Aproape ne-au scos din Europa!

Dan Barna (Epoch Times România) Copreşedintele Alianţei USR-PLUS, Dan Barna, a infirmat zvonurile care circulă în spaţiul public, potrivit cărora useriştii ar negocia o alianţă de guvernare cu PSD după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Într-un interviu acordat celor de la Diaspora Europeană, Barna susţine că unica variantă pentru USR-PLUS este de a intra la […]

Dan Barna (Epoch Times România)

Copreşedintele Alianţei USR-PLUS, Dan Barna, a infirmat zvonurile care circulă în spaţiul public, potrivit cărora useriştii ar negocia o alianţă de guvernare cu PSD după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Într-un interviu acordat celor de la Diaspora Europeană, Barna susţine că unica variantă pentru USR-PLUS este de a intra la guvernare alături de PNL.

„Ştii cum scrie pe pungile de făină cu ‘trei nule’, zero, zero, zero? Nu există nicio şansă, deci nu se pune problema. Ca să răspund foarte clar […] PSD-ul trebuie să stea în opoziţie nişte ani buni de zile. Aproape ne-au scos din Europa: 10 august, OUG 13, Iordache, Dragnea. Eu sunt în politică, şi colegii mei din USR-PLUS suntem în politică tocmai pentru că nu se mai poate cu ceea ce a făcut PSD acestei ţări. Deci ideea că eu aş putea vreodată să mă aşez la masă cu cei de la PSD şi să zic „hai să facem o guvernare” e ridicolă. Este exclusă vreo alianţă de guvernare după 6 decembrie cu PSD, zero şanse. Nici în glumă, nici nu au existat astfel de discuţii. Se rostogolesc multe ştiri false, multe minciuni cu ideea asta că aş fi stat eu de vorbă sau altcineva de la noi cu PSD-ul. Sunt minciuni de campanie, sunt gogoşi umflate şi aruncate”, a declarat Dan Barna.

Liderul USR a mai precizat că una dintre condiţiile pe care Alianţa le va pune liberalilor este aceea ca PNL să nu propună în funcţii de conducere „pesedişti daţi cu bidineaua” şi vopsiţi în „galben peste tricoul roşu”.

„Aşa cum arată toate sondajele, ale noastre şi ale celorlalte partide, perspectiva este de a avea o coaliţie de guvernare după 6 decembrie USR-PLUS cu PNL. Ăsta este scenariul de care discutăm […] Una din condiţiile pe care le-o vom pune celor de la PNL va fi exact asta: nu veniţi cu pesedişti daţi cu bidineaua galben peste tricoul roşu ca să spună că, gata, acum sunt dintr-odată cumsecade, căci lucrurile nu pot să funcţioneze aşa”, a declarat Barna.


Distribuie articolul