Barna refuză propunerea lui Cioloş de a nu candida la şefia USR-PLUS: Intenţionez să merg mai departe

Barna refuză propunerea lui Cioloş de a nu candida la şefia USR-PLUS: Intenţionez să merg mai departe
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Barna refuză propunerea lui Cioloş de a nu candida la şefia USR-PLUS: Intenţionez să merg mai departe

( TheEpochTimes ) Copreşedintele USR-PLUS Dan Barna a afirmat că intenţionează să candideze la funcţia de preşedinte al formaţiunii politice rezultate în urma fuziunii dintre USR şi PLUS – partidul condus de Dacian Cioloş. Întrebat de presă dacă agreează ideea ca atât el, cât şi copreşedintele Dacian Cioloş să se retragă din competiţia pentru şefia […]

( TheEpochTimes )

Copreşedintele USR-PLUS Dan Barna a afirmat că intenţionează să candideze la funcţia de preşedinte al formaţiunii politice rezultate în urma fuziunii dintre USR şi PLUS – partidul condus de Dacian Cioloş. Întrebat de presă dacă agreează ideea ca atât el, cât şi copreşedintele Dacian Cioloş să se retragă din competiţia pentru şefia USR-PLUS, Barna a replicat că a participat la toate luptele pe care USR PLUS le-a avut şi că intenţionează să meargă mai departe.

„Este întotdeauna o chestiune de mesaj politic. Eu am participat la toate luptele şi la toate confruntările pe care USR PLUS le-a avut. Intenţionez să merg mai departe, pentru că eu cred foarte mult că USR PLUS este un partid care, pe termen lung, va avea un cuvânt greu în politica din România”, a precizat vicepremierul, citat de Agerpres.

Liderul USR PLUS a mai adăugat că are mare încredere în înţelepciunea colegilor săi.

„Am spus deja, proiectul USR PLUS este un proiect la care muncesc de patru ani de zile. Este un proiect asumat. Am foarte mare încredere în înţelepciunea colegilor mei”, a precizat Barna.

Reamintim că, recent, în spaţiul public a apărut informaţia potrivit căreia liderul PLUS, Dacian Cioloş, i-ar fi propus liderului USR, Dan Barna, ca niciunul dintre ei să nu participe la cursa pentru şefia partidului, argumentând că în acest fel ar fi evitate tensiunile interne în formaţiunea nou creată după fuzionarea celor două partide, a informat G4Media.ro, citând surse.

Sursa citată mai arată însă că propunerea fostului premier tehnocrat a avut darul să stârnească un val de nemulţumiri în USR, membrii formaţiunii considerând că ideea este ”de neacceptat”. Mai mult, useriştii susţin că propunerea făcută de Cioloş ar fi o fugă de competiţie din partea acestuia, liderul PLUS temându-se că ar putea pierde şefia partidului.


Distribuie articolul