Barna spune că împărtășește nemulțumirea lui Cîțu și că din toamnă urmează Ordonanțele de Urgență

Barna spune că împărtășește nemulțumirea lui Cîțu și că din toamnă urmează Ordonanțele de Urgență
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Barna spune că împărtășește nemulțumirea lui Cîțu și că din toamnă urmează Ordonanțele de Urgență

( Redacția – G4Media.ro ) Vicepremierul Dan Barna admite că marile reforme promise sunt departe de a se fi realizat și spune că împărtășește nemulțumirea premierului Florin Cîțu. Barna arată că dacă „lentoarea” din Parlament în privința acestor reforme nu se schimbă, va fi necesară intervenția Guvernului, care din toamnă ar urma să-și asume adoptarea […]

( Redacția – G4Media.ro )

Vicepremierul Dan Barna admite că marile reforme promise sunt departe de a se fi realizat și spune că împărtășește nemulțumirea premierului Florin Cîțu. Barna arată că dacă „lentoarea” din Parlament în privința acestor reforme nu se schimbă, va fi necesară intervenția Guvernului, care din toamnă ar urma să-și asume adoptarea unor Ordonanțe de Urgență.

„Împărtăşesc nemulţumirea premierului legată de lentoarea reformelor în Parlament, pentru că într-adevăr sunt foarte multe reforme pe care le-am promis – partidele din coaliţie, într-o măsură mai mică sau mai mare – dar care se regăsesc în programul de guvernare şi care nu s-au întâmplat. Adică vorbim de: primari în două tururi, vorbim de SIIJ, de legile justiţiei, de pensiile speciale, de legea off shore, de legea educaţiei sanitare. Adică sunt multe lucruri care au rămas în urmă şi înţeleg nemulţumirea premierului, o împărtăşesc şi eu. Până acum s-a dat vina că e perioadă electorală, e delicat, mă rog… Cred că nişte asumări dinspre zona guvernamentală vor deveni necesare undeva în toamnă, dacă lucrurile nu se schimbă”, a precizat vicepremierul, pentru Digi 24.

Barna a adăugat că ritmul reformelor asumate este văzut în mod diferit de către partenerii din coaliţie şi a oferit în acest sens exemplul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

„Din toamnă, dacă în Parlament lucrurile nu se schimbă şi vedem că avem aceste legi în continuare blocate, vor fi necesare ordonanţe de urgenţă. (…) Ritmul acestor reforme este văzut diferit de partenerii din coaliţie. Or, asta face să avem aceste… eu le numesc restanţe, despre care am vorbit. Adică, desfiinţarea SIIJ, care era cumva un lucru agreat de toată lumea din coaliţie, s-a blocat din nou în Parlament în nişte amendamente. Acum am solicitat avizul Comisiei de la Veneţia. Va veni în 2-3 iulie şi chiar aseară, în şedinţa coaliţiei, am agreat împreună cu partenerii de coaliţie ca imediat după avizul Comisiei de la Veneţia, în două săptămâni, să facem sesiune extraordinară a Parlamentului şi să desfiinţăm SIIJ. (…) Toată lumea e de acord (cu desfiinţarea SIIJ, la nivelul partenerilor de coaliţie, n.r.), dar felul în care se desfiinţează e văzut diferit”, a afirmat vicepremierul.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta