Baronul Buzatu și-a pus nevasta în fruntea listei cu candidați la Senat, deși aceasta ieșise pe ultimul loc la votul intern!

Baronul Buzatu și-a pus nevasta în fruntea listei cu candidați la Senat, deși aceasta ieșise pe ultimul loc la votul intern!
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Baronul Buzatu și-a pus nevasta în fruntea listei cu candidați la Senat, deși aceasta ieșise pe ultimul loc la votul intern!

(Redacţia-Ziaristii.ro) vineri, 23 octombrie 2020 Mascarada grotescă a așa-ziselor alegeri interne pentru desemnarea candidaților la alegerile parlamentare continuă în PSD. Baronul Dumitru Buzatu, feudalul PSD care stăpânește județul Vaslui, și-a pus nevasta, pe Gabriela Crețu, în fruntea listei cu candidați la Senat, deși femeia ieșise pe ultimul loc la alegerile interne ale filialei din județ […]

(Redacţia-Ziaristii.ro)

vineri, 23 octombrie 2020

Mascarada grotescă a așa-ziselor alegeri interne pentru desemnarea candidaților la alegerile parlamentare continuă în PSD. Baronul Dumitru Buzatu, feudalul PSD care stăpânește județul Vaslui, și-a pus nevasta, pe Gabriela Crețu, în fruntea listei cu candidați la Senat, deși femeia ieșise pe ultimul loc la alegerile interne ale filialei din județ și nu era agreată nici de președintele partidului, Marcel Ciolacu! Adevărul descrie cu lux de amănunte circul de la PSD Vaslui.

Candidații PSD Vaslui la alegerile parlamentare din 6 decembrie au fost votați de membrii partidului. În urma scrutinului intern a rezultat o listă pe care, apoi, Buzatu a schimbat-o cu alta, stabilită de el personal. Nu doar că a făcut acest lucru, dar l-a forțat pe Marcel Ciolacu, președintele PSD, să și accepte această falsificare a votului membrilor de partid.

Buzatu a făcut vraiște lista inițială întocmită de membrii de partid. A scos de pe locurile eligibile candidații propuși de filialele care câștigat alegerile locale și au adus multe voturi, propulsând în loc apropiați de-ai săi.

În urma alegerilor interne, Gabriela Crețu, nevasta conspiraționistă a lui Dumitru Buzatu – care a organizat conferințe să dezbată cum epidemia e un plan diabolic de angajare a roboților în locul oamenilor –, a ieșit pe locul 3 din 3 candidați în preferințele delegaților PSD din județul Vaslui. Pe primul loc, la Senat, ieșise consilierul județean Valeriu Caragață, un profesor popular pe plan local.

Însă la Consiliul Național Politic al PSD, listele votate de oameni au fost înlocuite cu altele, la ordinul lui Buzatu. La Senat, Gabriela Crețu a fost promovată pe primul loc. Valeriu Caragață a fost trecut al doilea.

Cu contribuții inexistente la legislație și o activitate neobservabilă în Parlament, nevasta lui Buzatu a fost plimbată de acesta prin toate funcțiile posibile ca “ales al poporului”, începând cu 2004: deputată, senatoare și chiar europarlamentară.


Distribuie articolul