Biroul Electoral Central a respins înscrierea însemnului electoral al lui Nicușor Dan

Biroul Electoral Central a respins înscrierea însemnului electoral al lui Nicușor Dan
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Biroul Electoral Central a respins înscrierea însemnului electoral al lui Nicușor Dan

 Biroul Electoral Central a anunțat vineri seara că a respins cererea de înscriere a semnului electoral al candidatului independent Nicușor Dan în cursa pentru alegerile locale din septembrie 2020. Nicușor Dan, candidat independent, este sprijinit în cursa pentru postul de primar general al Municipiului București de PNL și USR-PLUS. Cererea de înscriere a însemnului său […]

 Biroul Electoral Central a anunțat vineri seara că a respins cererea de înscriere a semnului electoral al candidatului independent Nicușor Dan în cursa pentru alegerile locale din septembrie 2020.

Nicușor Dan, candidat independent, este sprijinit în cursa pentru postul de primar general al Municipiului București de PNL și USR-PLUS.

Cererea de înscriere a însemnului său electoral a fost depusă vineri la Biroul Electoral Central.

Biroul Electoral Central nu motivează de ce a respins semnul electoral al candidatului, dar foarte probabil temeiul este că acela că este candidat independent, și nu formațiune politică. Prin urmare, pe buletinul de vot de la alegerile locale 2020 din București, numele lui Nicușor Dan va figura pur și simplu într-o casetă, fără niciun fel de alte însemne sau sigle, nici ale partidelor care îl susțin.

BEC a emis hotărâri similare şi în legătură cu respingerea cererilor de înregistrare ale semnelor electorale ale candidaţilor independenţi Dan Cristian Popescu, Gheorghe Man şi, respectiv, Lucian-Tiberiu Bodea la alegerile locale. ( Stire preluata de pe Digi24 )


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta