Bucurie mare in clanurile din Voluntari. Firea angajeaza 170 de oameni la Ministerul Familiei. Cere mai multi bani pentru functionare

Bucurie mare in clanurile din Voluntari. Firea angajeaza 170 de oameni la Ministerul Familiei. Cere mai multi bani pentru functionare
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Bucurie mare in clanurile din Voluntari. Firea angajeaza 170 de oameni la Ministerul Familiei. Cere mai multi bani pentru functionare

( AK-24 – politica ) Ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse va avea o organigrama de 200 de oameni, in afara de angajatii celor doua agentii pe care institutia le-a preluat de la Ministerul Muncii, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Gabriela Firea, in cadrul comisiilor parlamentare reunite de buget-finante. „De la Ministerul Tineretului […]

( AK-24 – politica )

Ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse va avea o organigrama de 200 de oameni, in afara de angajatii celor doua agentii pe care institutia le-a preluat de la Ministerul Muncii, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Gabriela Firea, in cadrul comisiilor parlamentare reunite de buget-finante.

„De la Ministerul Tineretului si Sportului ar fi trebuit sa preluam 40 de posturi, dar am primit 30, iar de la Ministerul Muncii, din corpul ministerului nu am primit niciun angajat, doar Autoritatea Nationala pentru Protectia si Drepturile Copilului, cu intreaga structura, si Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati.

(…) Nu s-au facut inca numiri noi de secretari de stat, eu raman in continuare, ca sa spun asa, singurul angajat, dar avem o organigrama care a fost acceptata de Ministerul de Finante intr-un format draft, urmand ca in functie de necesarul de dupa cateva luni… am spus pentru inceput sa nu incepem cu mai mult de 30-40 de persoane, dar sunt directii-suport care sunt indispensabile, deci nu putem functiona fara ele: Directia Juridica, Directia Resurse Umane, Directia Economica, Directia de Achizitii, Directia de Audit, Corpul de Control…

Cu toate directiile suport, (organigrama va cuprinde, n.r.) 200 de oameni, deci 170 in plus fata de cei 30 preluati de la Ministerul Tineretului si Sportului. Iar cele doua agentii pastreaza intregul corp de angajati, dar care sunt in coordonarea ministerului”, a afirmat Gabriela Firea, citata de Agerpres.

Ministrul Familiei a subliniat ca suma alocata in bugetul ministerului pentru domeniul Tineret este insuficienta.

„Vreau sa precizez din capul locului ca suma alocata pentru domeniul Tineret nu este pentru moment una suficienta si satisfacatoare, dar dat fiind faptul ca a fost mai dificila separarea componentei de Tineret din cadrul Ministerului Tineretului si Sportului si pentru ca si Sportul are nevoie de finantare si acolo a ramas principala componenta bugetara si de resurse umane, inclusiv sediul si alte active, avem promisiunea ferma a Ministerului de Finante ca ne vom regla pe parcursul anului”, a mentionat Gabriela Firea.

De asemenea, aceasta a aratat ca asteapta o completare a bugetului si pentru domeniul Familie.

„Am lucrat indeaproape cu reprezentantii Ministerului de Finante, de asemenea cu reprezentantii ministerelor de la care am preluat parte din activitate, si ma refer aici la Ministerul Muncii, in ceea ce priveste egalitatea de sanse si protectia si drepturile copilului si adoptie, iar cu Ministerul Tineretului si Sportului pentru componenta de tineret.

O noutate este domeniul Familie, care nu a avut pana in acest moment o structura organizatorica si functionala la nivelul Guvernului in cadrul unui minister si practic la acest capitol a trebuit sa pornim de la zero si in ceea ce priveste atributiile din domeniul familie, dar si structura organizatorica, organigrama si bugetul.

De aceea fac precizarea ca la capitolul Familie avem promisiunea Ministerului de Finante ca ne vom regla din punct de vedere financiar pe parcursul anului, deoarece nu avem un punct de referinta, nu avem un istoric, nu putem sa analizam o executie bugetara.

In ceea ce priveste celelalte componente care au fost preluate de la ministerele-mama, din suma totala de 183 de milioane de lei cat reprezinta creditele noastre bugetare, iar creditele de angajament fiind de 436 de milioane de lei, o parte importanta, semnificativa, merge catre Autoritatea pentru Protectia si Drepturile Copilului si Adoptie. Avem cateva proiecte tintite pe care le vom derula anul viitor, care au inceput si dar trebuie sa continue si au nevoie de sustinere financiara: proiectul Sistemului Informatic National pentru Adoptie: obiectivul general este realizarea unui sistem informatic disponibil la nivel national care sa permita cetatenilor si institutiilor cu responsabilitati in domeniu sa aiba acces la servicii electronice, informatii si schimb bidirectional de date intre acestia, valoarea totala fiind de 45,9 milioane de lei.

Proiectul ‘Progres in asigurarea tranzitiei de la ingrijirea in institutii la ingrijirea in comunitate’, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capacitate Administrativa – aici bugetul total este de 8,3 milioane de lei. Proiectul ‘Progres in calitatea ingrijirii alternative a copiilor, asigurarea unui mediu de ingrijire familial pentru cat mai multi copii separati temporar sau definitiv de familie prin intarirea si extinderea actualei retele de asistenta maternala si crearea unui model de formare a asistentilor maternali’, cu un buget de 3,8 milioane de lei. La nivelul Agentiei Nationale pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati, bugetul total este de 9,4 milioane de lei”, a explicat Gabriela Firea.

Proiectul de buget al Ministerului Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse pentru anul 2022 a primit miercuri aviz favorabil din partea comisiilor reunite de buget-finante ale Parlamentului.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta