Buzatu le explicã colegilor care-l vedeau pe Vali Caragatã senator, cum e cu „perversa de la Târgu Ocna”

Buzatu le explicã colegilor care-l vedeau pe Vali Caragatã senator, cum e cu „perversa de la Târgu Ocna”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Buzatu le explicã colegilor care-l vedeau pe Vali Caragatã senator, cum e cu „perversa de la Târgu Ocna”

Vremea Nouă – 14 octombrie 2020 Iluzia unei democratii PÃCÃLITI… Primarii PSD si ceilalti membri din Comitetul Executiv (CEx) al PSD Vaslui au rãmasi interzisi dupã ce au aflat de la Dumitru Buzatu cã asa-zisele alegeri interne pentru ocuparea unui loc eligibil pe listele de la alegerile parlamentare au avut doar un caracter „orientativ”. De […]

Vremea Nouă

14 octombrie 2020

Iluzia unei democratii

PÃCÃLITI… Primarii PSD si ceilalti membri din Comitetul Executiv (CEx) al PSD Vaslui au rãmasi interzisi dupã ce au aflat de la Dumitru Buzatu cã asa-zisele alegeri interne pentru ocuparea unui loc eligibil pe listele de la alegerile parlamentare au avut doar un caracter „orientativ”. De fapt, la acea actiune s-a stabilit doar lista celor zece magnifici, plus rezervele lor, care vor participa la alegerile de peste douã luni, nicidecum pozitia de pe listã. Se stie cã doar primii sunt câstigãtori, restul fiind umpluturã. De exemplu, la Vaslui, dacã e sã luãm ca reper alegerile locale, doar primii trei de pe lista de la Camera Deputatilor si primul de pe lista de la Senat au sansa sã ajungã în Parlament din partea PSD. Ceilalti sase sunt doar pentru impresia artisticã. Unii primari mai îndrãzneti l-au întrebat pe Buzatu dacã ordinea votatã de ei luni se va respecta, dar acesta a fost transant. „Sunt doar orientative, pentru a vedea pulsul organizatiei!”, a spus acesta. Discutiile au apãrut ca urmare a faptului cã primarii l-au vrut pe Vali Caragatã, ca sã deschidã lista la Senat, pe când Buzatu îsi doreste altceva. O vrea pe fosta sotie, Gabriela Cretu. Primarii, aflând cã votul lor a fost în van, au început sã discute pe la colturi. Unii, chiar vor sã încerce o mini-rezistentã la întâlnirea de duminicã unde PSD va organiza o masã în cinstea celor care au câstigat alegerile locale. Si noua feblete a lui Buzatu, Ana Maria Obreja, sefa sa de cabinet, are o opinie personalã. N-o mai vrea pe Gabriela Cretu în Senat.

Dumitru Buzatu le-a explicat primarilor mai îndrãzneti din partid ce a însemnat actiunea de luni, când primarii PSD din judet au stabilit prin vot componenta listelor de la alegerile parlamentare. „Lista este una orientativã, pentru a vedea cam care este opinia membrilor din CEx. Aceasta va mai suferi modificãri, iar validarea ei finalã va fi în Biroul Permanent”, a spus Buzatu unor primari care au început cheful mai devreme, crezând cã Vali Caragatã, managerul de la Consiliul Judetean, chiar va deschide lista la Senat, în fata veteranelor, Gabriela Cretu sau Doina Silistru. Reactia lor a fost una vehementã, sosotind pe la colturi, cã au fost înselati si cã de acum nu vor mai participa la astfel de alegeri interne. „Buzatu chiar ne ia de prosti. La CEx ni s-a spus cã votul dã ordinea pe listã si acum o dã la întors. Totusi acest for (n.r. CEx) este unul statutar, cu puteri de a delega cine ne reprezintã, dar se pare cã presedintele nostru îl ignorã”, a spus supãrat un primar cu state vechi din nordul judetului. Cei mai vechi din partid sunt obisnuiti cu astfel de scheme. Au mai trãit ceva asemãnãtor în 2004, când Nãstase a decretat alegeri interne în partid, dupã modelul american.

Încã de luni, candidatura lui Edi Prisecaru de pe locul trei era pusã în incertitudine

Luni, primarii PSD si ceilalti membri CEx au votat pentru Camera Deputatilor ca pe cele 3 locuri eligibile sã fie în ordine, Edi Popica, fostul prefect, Adrian Solomon si Eduard Prisecaru, juristul PSD, care la multe alegeri a fost reprezentantul PSD în Biroul Electoral Judetean. Dacã primii doi au obtinut peste 50% din voturile celor 91 de membri ai CEx, Edi Prisecaru a totalizat în jur de 30 de voturi, foarte aproape de cei doi urmãritori, actualii deputati Aurel Cãciulã si Irinel Stativã. „În cazul locului trei, conform regulamentelor pentru a ocupa acel loc, candidatul trebuia sã obtinã peste 46 de voturi, deci chiar dacã s-a clasat pe locul trei, pozitia sa nu e una sigurã”, spunea imendiat dupã alegeri unul dintre primarii implicati în organizarea alegerilor interne, dând primul semnal cã totul e la misto. Doar visãtorii pot crede cã Edi Prisãcaru va ajunge deputat PSD, în fata unor nume grele precum Cãciulã, Ramona Mocanu ori Irinel Stativã

La Senat, presa lui Buzatu a fãcut o diversiune

La Senat a fost o micã diversiune. Gabriela Cretu nu a iesit pe locul trei asa cum cei din presa de casã a PSD au tritrat pe site-urile lor. Într-un document ajuns în exclusivitate în posesia redactiei, Doina Silistru ne-a explicat cã pe locul trei, cu 33 de voturi din 91 s-a clasat chiar ea, Cretu fiind pe locul patru cu 31 de voturi. „Am vãzut în presã cã s-a scris cã eu am iesit pe locul patru, dar nu este asa. Am avut douã voturi în plus fatã de colega mea de partid, Gabriela. Si dacã e sã stabilim ierarhii, atunci ele trebuie sã fie conform votului, nu în functie de simpatii. Si apoi nu este normal ca documete interne ale partidului nostru sã aparã în presã”, a spus Doina Silistru. Dupã cum Vremea Nouã a explicat în exclusivitate acum douã zile, Buzatu i-a negociat fostei sotii un loc eligibil pe lista de la Senat, chiar în Deltã, unde în weekend a fost invitat de seful partidului Marcile Ciolacu. Tot acolo s-a bãtut în cuie si candidatura lui Edi Popica care va deschide lista la Camera Deputatilor, fiind de data aceasta dorinta lui Ciolacu. Diversiunea cu Gabriela Cretu cu locul trei la Senat în fata Doinei Silistru, prezentatã de presa loialã lui Buzatu, are un mic substrat. Probabil Vali Caragatã si Gabriela Plãcintã se vor retrage, fãcându-i loc Gabrielei Cretu, pentru ca totul sã parã democratic. Vorbim doar de scenarii, fiindcã alegerile acestea interne au bãtut în cuie doar cine vor fi cei 10 pesedisti, plus patru de rezervã ce vor fi pe listele de la alegerile parlamentare, nicidecum ordinea lor pe liste.

Revin în cãrti Cãciulã si Stativã?

La Camera Deputatilor, Edi Prisecãru nu are nicio sansã sã prindã locul trei, care este considerat eligibil. Aici se vor bate Aurel Cãciulã si Irinel Stativã. Probabil cã dacã Irinel Stativã va rãmâne pe lângã, va fi compensat cu un post de director general la Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui, iar Cãciulã va prinde încã un mandat. Cel mai probabil pe doi va rãmâne Adrian Solomon, fiind considerat un pion principal în Comisia de Muncã pe care o conduce de multi ani. Totusi, nici pozitia lui nu este una sigurã, dupã ce Marcel Ciolacu a dezavuat momentul în care deputatul din Bârlad a fãcut circ în centrul vechi al capitalei, dându-se în spectacol la shaormeria lui Mustafa.


Distribuie articolul