Cât costă să fii „credincios comunității” la Iași: USR-istul Cezar Baciu, trecut de partea primarului Chirica, a fost votat viceprimar

Cât costă să fii „credincios comunității” la Iași: USR-istul Cezar Baciu, trecut de partea primarului Chirica, a fost votat viceprimar
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Cât costă să fii „credincios comunității” la Iași: USR-istul Cezar Baciu, trecut de partea primarului Chirica, a fost votat viceprimar

( Robert Mateescu – Ziaristii.ro ) Cezar Baciu, consilierul local USR-PLUS din Iaşi cu ajutorul căruia luna trecută s-a făcut majoritatea pentru a fi votat bugetul local, a fost ales, luni, în funcția de viceprimar al municipiului. Baciu a fost dat afară din USR-PLUS, însă a contestat decizia, iar până la o hotărâre definitivă a […]

( Robert Mateescu – Ziaristii.ro )

Cezar Baciu, consilierul local USR-PLUS din Iaşi cu ajutorul căruia luna trecută s-a făcut majoritatea pentru a fi votat bugetul local, a fost ales, luni, în funcția de viceprimar al municipiului.

Baciu a fost dat afară din USR-PLUS, însă a contestat decizia, iar până la o hotărâre definitivă a instanței, rămâne consilier local.

Dacă excluderea din partid va fi confirmată de Justiție, Baciu își va pierde mandatul de consilier și funcția de viceprimar.

Consiliul Local al municipiului Iași i-a ales luni pe Daniel Juravle (PNL) și Cezar Baciu (încă în USR-PLUS) în funcțiile de viceprimari.

Mihai Chirica, primarul Iașiului: „Alianța de guvernare PNL – USR-PLUS este de astăzi funcțională și la Iași. Timp de prea multe luni, anumite persoane, cu agendă politică personală, au vrut să pună frână dezvoltării Iașului. Alături de consilierii locali responsabili, de la PNL, PMP și USR-PLUS, am reușit configurarea unei majorități politice stabile și responsabile”.

Cezar Baciu, viceprimar: „O mare greutate s-a pus momentan pe umerii mei. Dar o să-mi asum toate aceste aspecte și voi lucra în folosul cetățenilor, la fel cum am mai declarat și anterior, conform jurământului pe care l-am depus”.

Luna trecută, Cezar Baciu nu a respectat decizia partidului său și a votat bugetul propus de primarul Chirica. Votul său a fost decisiv pentru adoptarea bugetului, cu un scor la limită: 14 pentru, 13 împotrivă (11 absenți, 2 abțineri).

În Consiliul Local Iași, majoritatea e asigurată de PNL (11 consilieri) + PMP (2 consilieri) + rebelul Baciu de la USR-PLUS. În total, 14 voturi. Cele 13 voturi ale Opoziției vin de la USR-PLUS (8) și PSD (5).

După ce a văzut votat bugetul Iașiului abia spre jumătatea lunii mai, primarul Mihai Chirica i-a mulțumit lui Cezar Baciu: „Am avut discuţii cu mare parte dintre consilierii USR-PLUS, care au venit să-mi transmită faptul că li se interzice politic să voteze acest buget. Cu atât mai mult vreau să-i mulţumesc consilierului Cezar Baciu, care a înţeles că nu o relaţie personală cu primarul municipiului Iaşi este importantă, ci o relaţie între rolul pe care îl are un consilier local şi cei care l-au votat. Jurământul pe care îl depui, «să-i slujeşti cu bună credinţă», nu este o vorbă în vânt, este un lucru care va dăinui peste timp. Nu există în viaţa asta un alt lucru mai important pe care îl poate face un om politic decât să slujească comunitatea care l-a votat într-un mod demn. Motiv pentru care cred că acest consilier este un credincios comunităţii care l-a adus în Consiliul Local”.

La votul de astăzi s-a văzut și cât costă la Iași să fii „credincios comunității”: un post de viceprimar.

USR-PLUS a declanşat procedurile de excludere a lui Cezar Baciu din partid. Există chiar o decizie în acest sens a conducerii USR-PLUS. Dar Baciu a atacat decizia în instanţă și rămâne membru USR-PLUS până în momentul emiterii unei hotărâri definitive în Justiţie. Dacă instanța va da dreptate USR-PLUS, Baciu își va pierde mandatul de consilier și, implicit, funcția de viceprimar.


Distribuie articolul