Cătălin Drulă: Circulă un fake news de la Rădoi că am pus batista pe ţambal. Legea nu se negociază!

Cătălin Drulă: Circulă un fake news de la Rădoi că am pus batista pe ţambal. Legea nu se negociază!
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Cătălin Drulă: Circulă un fake news de la Rădoi că am pus batista pe ţambal. Legea nu se negociază!

( TheEpochTimes ) Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat, miercuri, că vestea potrivit căreia Metrorexul ar fi fost îngenuncheat de sindicatul condus de fostul deputat PSD Ion Rădoi este un fake news şi a avertizat că „legea nu se negociază”. Sub titlul „Pagubele de 2,8 milioane lei provocate de blocajul metroului vor fi cerute sindicatului”, […]

( TheEpochTimes )

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat, miercuri, că vestea potrivit căreia Metrorexul ar fi fost îngenuncheat de sindicatul condus de fostul deputat PSD Ion Rădoi este un fake news şi a avertizat că „legea nu se negociază”.

Sub titlul „Pagubele de 2,8 milioane lei provocate de blocajul metroului vor fi cerute sindicatului”, Drulă a publicat pe Facebook o postare în care anunţă că „nimeni nu scapă de consecinţele blocării ilegale a metroului din Bucureşti”.

„Circulă un fake news de la Rădoi că am pus batista pe ţambal. Nimic mai fals. Adevărul gol-goluţ e că nimeni nu scapă de consecinţele blocării ilegale a metroului din Bucureşti. Metrorex depune o acţiune în instanţă pentru a declara acţiunea de vineri o grevă nelegală. În aceeaşi acţiune, compania se îndreaptă împotriva sindicatului pentru a recupera pagubele de 2,8 milioane de lei”, a scris ministrul pe platforma de socializare.

Cătălin Drulă a adăugat că totul „rămâne cum am stabilit – poliţia a identificat deja 350 de participanţi iar acţiunile penale – de la DNA şi DIICOT – merg mai departe”.

„Salariile nu pot fi plătite la nivelul actual şi la numărul actual de angajaţi pe întregul an pentru că bugetul companiei nu permite. Este matematică simplă. Dacă nu se va ajunge la o înţelegere că acea creştere de 18% nu mai poate fi aplicată, există spectrul insolvenţei, pierderile financiare urmând să fie foarte mari. Nu dăm înapoi în ceea ce priveşte domeniul public al statului şi ocuparea sa ilegală. Există un termen pentru vacantarea spaţiilor comerciale: 2 aprilie. Legea nu se negociază!”, a reiterat ministrul Transporturilor.

Reamintim că circulaţia metroului în Capitală a fost blocată vineri dimineaţă în urma unui protest spontan. Reprezentanţii sindicatului Liber din Metrou au coborât în tunel şi au împiedicat pornirea la timp a trenurilor de pasageri. Mai mult, la staţia de metrou Dristor 2, oamenii au găsit lacăt pe uşă. Fără metrou, traficul în oraş a devenit un coşmar şi s-a creat aglomeraţie, aceasta pe timp de pandemie.

Între conducerea sindicatului USLM şi Ministerul Transporturilor este un conflict deschis, ministrul acuzându-i pe aceştia că practic urmăresc conservarea unor privilegii în detrimentul binelui Metrorex şi al cetăţenilor.


Distribuie articolul