Ce condiții pune PSD ca să nu mai saboteze negocierile României cu UE pentru finanțarea infrastructurii: Guvernul „să-și ceară scuze în genunchi, pe trepte, la Kiseleff”

Ce condiții pune PSD ca să nu mai saboteze negocierile României cu UE pentru finanțarea infrastructurii: Guvernul „să-și ceară scuze în genunchi, pe trepte, la Kiseleff”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ce condiții pune PSD ca să nu mai saboteze negocierile României cu UE pentru finanțarea infrastructurii: Guvernul „să-și ceară scuze în genunchi, pe trepte, la Kiseleff”

( Redacţia – Ziaristii.ro ) PSD transmite că ar accepta să renunțe la sabotarea negocierilor duse de România cu UE privind finanțarea proiectelor de infrastructură din PNRR doar dacă actualii guvernanți “și-ar cere scuze în genunchi, pe trepte, la Kiseleff”, unde e sediul PSD. Mesajul a fost transmis luni seara, după ce atât Cristian Ghinea, […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

PSD transmite că ar accepta să renunțe la sabotarea negocierilor duse de România cu UE privind finanțarea proiectelor de infrastructură din PNRR doar dacă actualii guvernanți “și-ar cere scuze în genunchi, pe trepte, la Kiseleff”, unde e sediul PSD.

Mesajul a fost transmis luni seara, după ce atât Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, cât și vicepremierul Dan Barna au atras atenția că PSD face eforturi să saboteze negocierile cu Comisia Europeană atât la Bruxelles, prin europarlamentarii săi, cât și în țară.

O parte a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – finanțare de 30 de miliarde de euro dinspre Uniunea Europeană – a fost deja acceptat de Comisia Europeană. Pentru o altă parte se poartă “negocieri dure”, după cum a spus Cristian Ghinea. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, este deja la Bruxelles, unde poartă discuții cu mai mulți comisari europeni.

În acest context, PSD a publicat un comunicat violent și arogant, în care anunță că-i așteaptă pe guvernanți în genunchi, pe trepte, la Kiseleff, dacă vor să înceteze campania de subminare a discuțiilor cu Comisia Europeană.

Social-democrații invocă un așa-zis plan pe care l-ar avea ei pentru România, uitând totuși să amintească de faptul că din precedentul lor plan, cu care au câștigat alegerile din 2016, n-au realizat absolut nimic. Cele 8 spitale regionale, sutele de kilometri de autostradă, miile de școli, grădinițe și creșe promise au rămas, toate, pe hârtie.

Comunicatul PSD

În ce condiții ar accepta să nu mai saboteze negocierile României cu Comisia Europeană în privința finanțării proiectelor de infrastructură

„Înainte de a cere ceva PSD, domnul Ghinea și toți «partenerii» din Coaliție ar trebui să își ceară scuze în genunchi pe trepte la Kiseleff pentru aroganța și prostia de care au dat dovadă.

Ați refuzat consensul politic, dialogul public și implicarea actorilor sociali – patronate, sindicate, societatea civilă. Ați refuzat să faceți un parteneriat onest cu autoritățile locale. Ați refuzat depolitizarea și transparența în alocarea fondurilor. Ați refuzat să veniți cu acest plan în Parlament.

Toate au fost cereri legitime pe care PSD le-a adresat acestei Coaliții.

În loc de rânjete superioare și autosuficiente, puteau măcar să răsfoiască viziunea PSD despre Planul Național de Redresare și Reziliență pe care specialiștii PSD au propus-o și pe care ei au ignorat-o.

PNRR nu e planul lui Ghinea și al Coaliției lor de loseri. PNRR este un plan național la care fiecare trebuie să își aducă contribuția pentru a ieși ceva bun.

Ghinea nu are decât o șansă să iasă din groapa în care s-a băgat singur: să vină cu PNRR-ul în Parlament sau să își dea demisia. Repede! Pentru că deja România riscă să nu aibă plan aprobat înainte de octombrie 2021, ceea ce face aproape imposibilă atingerea țintei de angajare a 70% din sume până la finalul anului 2022.

P. S.: Ghinea, pune mâna și citește viziunea PSD despre PNRR! Ia cu tine un pix și o foaie, arogantule!“


Distribuie articolul