Ce sanse are un guvern minoritar USR sa treaca in Parlament ?

Ce sanse are un guvern minoritar USR sa treaca in Parlament ?
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ce sanse are un guvern minoritar USR sa treaca in Parlament ?

Sigur multi vor raspunde „ZERO” sanse. La prima vedere asa ar fi, dar, fiinca exista un dar sa analizam putin situatia. In primul rand acest guvern nu ar trebui sa includa persoane carora li s-a facut o publicitate negativa. Guvernul ar trebui sa aiba un numar important de tehnicieni ( agreati si de PSD si […]

Sigur multi vor raspunde „ZERO” sanse. La prima vedere asa ar fi, dar, fiinca exista un dar sa analizam putin situatia. In primul rand acest guvern nu ar trebui sa includa persoane carora li s-a facut o publicitate negativa. Guvernul ar trebui sa aiba un numar important de tehnicieni ( agreati si de PSD si de PNL ) si asta nu numai la nivelul de ministri ci si la cel de secretari de stat ( fiinca si de acestia va fi nevoie ). Avand aceste ingrediente sansele ca un guvern minoritar USR cu premier Dacian Ciolos, isi creste probabilitatea sa fie votat.

Cum si de cine, va fi urmatoarea dilema. Multi parlamentari, se vor gandi de doua ori daca este bine sa-si riste scaunul de parlamentar in eventualitatea unor alegeri anticipate. Daca guvernul Ciolos pica in Parlament si PNL vine tot cu propunerea Citu se poate deschide usa spre anticipate. Sa vedem daca partidele doresc anticipate. UDMR sigur nu doreste, in eventualitatea unei prezente masive la vot sansele acestui partid de a obtine 5% scad spre zero. PNL nu doreste anticipate, dupa mascarada de anul acesta cu alegerea lui Citu au sanse mici de a scoate un scor electoral bun si in plus oamenii lui Orban din Parlament vor vota probabil guvernul Ciolos deoarece in caz de anticipate o termina cu viata de parlamentar , nu-l vad pe Florin Citu sa-i mai puna pe lista, mai ales in urma unui scor dezastruos care se anunta pentru acest partid in caz de anticipate. USR de asemenea nu cred ca doreste anticipate, nu vor obtine scorul electoral pe care in prognozeaza. Din ultimele pozitionari ale PSD se pare ca, daca USR nu va prezenta persoane compromise mediatic in lista de ministri este posibil ca o parte dintre parlamentarii PSD sa voteze acest guvern, iar PSD are strategia de castiga tot in 2024 si de aceea nu va dori anticipate la care ar obtine probabil un scor de 30-35%, ceea ce nu ar putea sa le asigure o guvernare monocolora .

Pentru PNL validarea unui guvern minoritar USR va constitui o lovitura, deoarece vor iesi de la butoane. Daca se vor arunca cu capul inainte si vor depune imediat o motiune de cenzura, vor reusi sa arunce tara in haos acum in prag de iarna cu toate crizele existente si probabil va pierde si bruma de incredere de care se mai bucura in randul electoratului.  Solutia de bun simt ramane refacesrea coalitiei dintre PNL-USR-UDMR. Auzeam zilele acestea ca o alianta dintre PSD si PNL impreuna cu UDMR ar fi solutia, nu cred si sa explic, de ce. Acum cele doua mari partide PSD si PNL au concurenta serioasa fiecare pe culoarul sau, lasarea USR si AUR in opozitie acum cand tara trece prin momente dramatice inseamna ca PSD si PNL sa-si bata cuie in talpa, de aceea nu cred ca este posibila aceasta alianta.

In aceste zile cred, ca nici un politician nu sesizeaza faptul ce se intampla cu adevarat in societate. Domnilor politicieni, in Romania, doar se traieste pentru a exista, se traieste doar pentru a spune ca exista viata. Nu este firesc ca oamenilor din aceasta tara sa le fie subminate viata si dezvoltarea, in caz contrar nu stiu cum poate fi pronuntat numele acelui stat ce are in proprietate individul.

Societatea de oameni numita Romania este inca la inceput si la o mare rascruce de drumuri, recent aproape 70% din populatie a dat de inteles ca prefera valorile autohtone decat valorile occidentale. Realitatea este ca ca traim o epoca de primitivism cu autoritatea excesiva a unui grup de oameni ce conduc aceasta comunitate sociala. Conducatorii comunitatii romanesti sunt in mare masura niste suverani ceisi permit orice pentru a influenta decizia maselor, iar masele de oameni sunt constranse sa asculte si sa accepte in totalitate tot ceea ce fac stapanii acestei comunitati. Aceasta este realitatea din Romania la rascruce de drumuri si de dezvoltare umana dintre epoca primitiva si cea moderna.

Cred ca sunteti de acord ca Romania este o societate unde puterea statala a transformat tara intr-o anarhie absoluta si aceasta la randul ei a monopolizat toata viata sociala si publica. In acelasi timp, in aceasta anarhie exista si poporul, care isi duce viata din greu de pe o zi pe alta, avand existenta transpusa printr-o saracie si umilinta nemaipomenita. Intr-un stat normal, o asemenea situatie de criza ar fi considerata tragedie nationala, insa in Romania aceasta este considerata normalitate.

Evenimentele actuale ce cuprind haosul si anarhia din societate nu sunt altceva decat expresia acestei atitudini inumane a clasei politice. Nu a mai ramas nimic sfant pe acest teritoriu, decat suferinta si indurarea poporului care traieste in foame, nedreptate si necaz. Disperarea poporului a ajuns aproape la limita, sa nu uitam ca 90% din romani nu mai incredere in clasa politica, este un procent care trebuie sa dea de gandit partidelor politice, probabil nici inainte de 1989 nu era o neincredere asa de uriasa in clasa politica.

Din pacate asistam la tratarea acestei situatii dramatice pentru romani, cu multa indiferenta si nepasare din partea politicienilor fata de popor si tara pe care o administreaza. Situatia critica din ultima perioada a scapat complet de sub control, iar anarhia si faradelegile clasei politice decidente au explodat.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta