Ce se va intampla pe 6 decembrie?

Ce se va intampla pe 6 decembrie?

In aceasta tara, care si-a obtinut eliberarea de sub dictatura ceausista, am pasit la o democratie ( destul de fragila si dupa 30 de ani). Aceasta democratie fiind dobandita cu un pret urias achitat de poporul roman in decembrie 1989 si iunie 1990, am asistat timp de doi ani, mai precis intre 2016-2018, cum un […]

In aceasta tara, care si-a obtinut eliberarea de sub dictatura ceausista, am pasit la o democratie ( destul de fragila si dupa 30 de ani). Aceasta democratie fiind dobandita cu un pret urias achitat de poporul roman in decembrie 1989 si iunie 1990, am asistat timp de doi ani, mai precis intre 2016-2018, cum un grup de condamnati si anchetati pentru fapte de coruptie au luptat pentru “indreptarea” abuzurilor din justitie. Parca asa ne-a delirat Dragnea , din ce imi amintesc.

Intr-un scenariu sumbru, dupa alegerile din 6 decembrie, poate urma o saracire masiva, migratie si mai mare, dar si prosperitate pentru unii care vor deveni tot mai bogati si mai mai puternici, ca sa nu mai vorbesc de aroganta si obraznicie. Daca romanii vor da iarasi credit masiv PSD-ului si acestia vor ajunge din nou la butoane, ”Doamne fereste!”, o ”incantatoare” tara se intrevede in zare: “Venezuela, here Welcome!”.

In intreaga istorie avem dovezi, ca o “elita” care este autocratica si se afla la putere nu da nici o ceapa degerata pe bunastarea natiunii, pe meritrocratie, libertatea poporului, DEMNITATEA UMANA.  Pentru acestia natiunea reprezinta doar o vaca de muls. Psd-ul cauta sa stoarca bani, avand uriase datorii la oamenii lor de casa, de achitat mismasuri si de impartit, in continuare privilegii, credeti ca ex-primarul sectorului 1, Tudorache, sau Gabriela Firea nu mai pot de dragul bucurestenilor de plang cu lacrimi de crocodil pierderea functiilor?

Natiunea va pierde daca PSD va castiga iarasi, tinerii vor continua sa plece pe alte meleaguri, saracirea si disperarea populatiei va atinge cote nemarurabile, in timp ce “elita” psd-ista va continua sa se intareasca si sa castige in continuare. PSD-ul continua sa vanda in continuare “gogosi” poporului suveran, destept, frumos si prosper, desi ei se vor imbraca, vor face concedii luxoase in strainatate, vor calatori cu masini luxoase, se vor trata la spitale din strainatate. Noi restul vom sta cu degetul in gura si vom privi la ei, pierzand inca 4 ani . Acum televiziunile aservite laolalta cu armata lor de jurnalisti si analisti, au o grija infinita sa ne arate lumina , din capul lor. Se cheama propaganda exact ca pe vremea comunistilor. Daca nu se intampla ceva normal si firesc, pe 6 decembrie, de anul urmator va fi jale.

Totusi trag speranta la un alt scenariu. Un scenariu in care PSD si noua alianta intre Ponta si Tariceanu sa sfarseasca la groapa istoriei. Oricum tot acolo vor ajunge, chiar daca ei nu stiu sau nu cred. Sper ca acest fapt sa se intample pe 6 decembrie. Daca se va intampla voi jubila ca in 1989.


Distribuie articolul