Ce vom vota, pe 27 septembrie

Ce vom vota, pe 27 septembrie

Se povesteste, ca dupa anul 1989, vasluianul nostru a inceput sa sufere de o boala de ochi, incepuse sa-si piarda vederea. Cand a inceput sa vada tot mai incetosat, a hotarat sa apeleze la un “specialist”. L-a gasit, taman, la un partid politic.  In privinta platii s-a inteles cu acesta sa-l plateasca in momentul in […]

Se povesteste, ca dupa anul 1989, vasluianul nostru a inceput sa sufere de o boala de ochi, incepuse sa-si piarda vederea. Cand a inceput sa vada tot mai incetosat, a hotarat sa apeleze la un “specialist”. L-a gasit, taman, la un partid politic.  In privinta platii s-a inteles cu acesta sa-l plateasca in momentul in care se va vindeca, iar daca nu se va vindeca sa nu-i plateasca nimic. “Specialistul” s-a invoit si a inceput sa-l trateze.

Se ducea in fiecare zi la vasluian acasa, si-l trata, dandu-i de deochi,  ungandu-i ochii cu tot felul de lecuri si alifii, dar la plecare mai lua cate un obiect din casa acestuia. Vasluianul nostru simtea ca ceva nu este in regula, iar cand s-a vindecat, mai mult de la sine, a vazut ca ramasese sarac lipit. “Specialistul” dupa cum fusese tocmeala a cerut plata, vasluianul nostru i-a replicat : “Acum vad mai rau ca inainte, caci inainte de a ma trata vedeam casa plina de lucruri, iar acum cand m-ai vindecat si zici ca vad, de fapt nu vad nimic din cate le-am avut.”

Daca stai si te gandesti atent ceea ce se intampla azi in Vaslui , in viata politica vasluiana vei gasi numai corespondente. Unii dintre noi probabil ar merge mai departe numind chiar persoane concrete in postura “specialistului”. In orice caz e bine sa-ti inhami imaginatia si s-o pui la plug, la arat. Sa mai discutam putin si despre politicienii nostri neaosi, mai ales ca peste cateva zeci de ore vom merge la vot.

„Neobrăzarea nu este acceptabilă decât în cazul nebunilor. De altminteri, neobrăzarea este o formă de nebunie, primul stadiu al nebuniei” spunea Emil Cioran. Ar constitui o greseala sa punem punct aici, ii declaram nebuni pe cei care conduc judetul de 30 de ani si mergem mai departe. Nu, doamnelor si domnilor, trebuie sa coboram la radacinile raului sa putem explica natura acestei nebunii. De unde vine, cine o alimenteaza, cum tratam neobrazarea care tinde sa devina un fenomen generalizat?

Intr-un partid ca PSD, care se afla intr-o criza morala profunda, a vorbi de morala este intr-adevar o neobrazare. Daca hotia si talharia stau in capul mesei, dar populatia continua sa-i voteze chiar ca este o nebunie. Continuand ca pana acum, sa votam hotii, am o intrebare “ Ce vom vota pe 27 septembrie….oamenii cinstiti sau hotii? “ Parca, pana acum am tot votat gresit


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta