Cine a fost nominalizat de USR PLUS să-i ia locul lui Traian Berbeceanu în funcţia de prefect al Capitalei

Cine a fost nominalizat de USR PLUS să-i ia locul lui Traian Berbeceanu în funcţia de prefect al Capitalei
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Cine a fost nominalizat de USR PLUS să-i ia locul lui Traian Berbeceanu în funcţia de prefect al Capitalei

( TheEpochTimes ) USR PLUS Bucureşti a anunţat, marţi, că îl propune pe Alin Stoica pentru funcţia de prefect al Capitalei. Cel care i-ar urma în funcţie lui Traian Berbeceanu este preşedinte al Filialei PLUS Sector 6, este de profesie avocat (absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti) şi, potrivit unui comunicat de […]

( TheEpochTimes )

USR PLUS Bucureşti a anunţat, marţi, că îl propune pe Alin Stoica pentru funcţia de prefect al Capitalei. Cel care i-ar urma în funcţie lui Traian Berbeceanu este preşedinte al Filialei PLUS Sector 6, este de profesie avocat (absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti) şi, potrivit unui comunicat de presă emis de Alianţa USR-PLUS, „are experienţă atât în ceea ce priveşte interpretarea şi aplicarea actelor normative, cât şi a elaborării acestora”.

„Pentru o perioadă de doi ani (2016 – 2018), a reprezentat societatea civilă în una dintre comisiile Consiliului Economic şi Social – Comisia pentru relaţii de muncă, politică salarială, incluziune socială şi sănătate. Atribuţiile acestei comisii sunt de revizuire şi avizare a tuturor proiectelor de legislaţie în domeniu. În acelaşi timp, de peste cinci ani, reprezintă organizaţii patronale la nivel de industrie şi la nivel naţional în unele dintre discuţiile privind elaborarea de acte normative, atât la nivelul Guvernului, cât şi la nivelul Parlamentului.”, se arată în documentul citat, care mai enumeră şi actele normative la modificarea sau elaborarea cărora Alin Stoica ar fi participat: Codul Muncii, Legea Dialogului Social, Legea privind telemunca etc.

Potrivit comunicatului, ca prefect, Alin Stoica îşi propune un obiectiv-cheie: aplicarea la nivel local a programului guvernamental de profesionalizare şi depolitizare în administraţia publică.

„Voi pune accent, în aplicarea programului Guvernului la nivelul Bucureştiului, pe reforma administraţiei. Avem nevoie ca de aer de profesionalizare şi depolitizare dacă vrem să schimbăm cu adevărat modul în care a funcţionat România până acum. Îmi propun o cooperare foarte bună cu toate organele administraţiei publice locale, indiferent de culoarea politică, pentru că interesul cetăţeanului este pe primul loc. Nu în ultimul rând, îmbunătăţirea siguranţei cetăţenilor va fi un aspect-cheie al mandatului meu. Vom continua iniţiativele bune, deja începute, şi vom demara altele, doar după ce ne vom consulta cu toate părţile implicate”, a declarat Alin Stoica.


Distribuie articolul