Ciolacu anunta ca PSD are fix 408 „specialisti” cu care sa preia guvernarea: „Avem in interiorul PSD un aparat intreg, care deja functioneaza””

Ciolacu anunta ca PSD are fix 408 „specialisti” cu care sa preia guvernarea: „Avem in interiorul PSD un aparat intreg, care deja functioneaza””
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ciolacu anunta ca PSD are fix 408 „specialisti” cu care sa preia guvernarea: „Avem in interiorul PSD un aparat intreg, care deja functioneaza””

( Ioana Hurdea – Ak-24 ) Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat marti seara ca PSD are deja pregatiti un numar consistent de „specialisti” cu care sa preia guvernarea in cazul in care motiunea de cenzura va avea succes. Intrebat daca PSD are deja oameni pregatiti sa preia ministerele in cazul in care va ajunge […]

( Ioana Hurdea – Ak-24 )

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat marti seara ca PSD are deja pregatiti un numar consistent de „specialisti” cu care sa preia guvernarea in cazul in care motiunea de cenzura va avea succes.

Intrebat daca PSD are deja oameni pregatiti sa preia ministerele in cazul in care va ajunge la guvernare, Ciolacu a sustinut ca „sunt 24 de specialisti pe fiecare domeniu in parte”. Actualul guvern are 17 ministere, prin urmare PSD ar avea nu mai putin de 408 specialisti.

„Avem in interiorul PSD un aparat intreg, care deja functioneaza.  Mai exact, sunt 24 de specialisti pe fiecare domeniu in parte care lucreaza si la ce ar trebui sa faca acest guvern. Suntem pregatiti si cu specialisti, si cu oameni, sa stiti ca pe toti ne uneste faptul ca in primul si in primul rand suntem patrioti”, a sustinut Ciolacu la Romania TV.

Ciolacu a declarat luni seara ca sunt sanse sa treaca motiunea de cenzura a social-democratilor, pentru ca Guvernul Citu este unul „ineficient”, iar directia in care merge acesta este una „gresita”.

„Este pentru prima oara, dupa 30 de ani de democratie post-decembrista, cand o motiune de cenzura are sanse sa treaca, la numai sase luni de la alegerile parlamentare. Chiar daca, matematic, ei au in acest moment o majoritate (…).

Directia este una gresita, nu stapanesc nimic, nu au castigat niciun pariu. Nici cu PNRR-ul, vaccinare, economie – au imprumutat 34 de miliarde, unde sunt acesti bani? Avem dobanzi pe care le platim de zece ori mai mari decat in UE. E un cuvant pe care l-am luat de la partenerii sociali, e un Guvern ineficient, un Guvern care nu poate sa puna in aplicare absolut nimic din ce este important pentru romani. Nu au niciun orizont, singurul orizont al lor este sa imprumute sume pe care o sa le platim cu totii de acum incolo, 20-30 de ani. Fiecare copil care se naste astazi pleaca la drum cu o datorie de 2000 de euro, facuta pe timpul guvernarii Citu”, a afirmat Ciolacu, la postul de televiziune Antena 3, citat de Agerpres.

El a adaugat ca sunt semnale ca motiunea sa fie votata si de parlamentari de la putere, mentionand ca negocierile cu acestia continua.

„Exista astfel de semnale (n.r. – ca motiunea va fi votata si de alti parlamentari), vom continua negocierile. Am negociat, am terminat negocierile cu partenerii sociali. Am vrut sa vedem, in primul rand, de la patronate, IMM-urile, sindicate, daca este oportun sa depunem o astfel de motiune de cenzura. Cu totii au spus foarte clar ca este oportun sa depunem o motiune de cenzura si acest Guvern sa plece. Am negociat textul motiunii, l-am finalizat, am discutat si cu partenerii si cu ceilalti parlamentari, si cu grupul AUR, si cu grupul minoritatilor. Se vor regasi pasaje de la fiecare prinse in motiune si de aici discutiile individuale cu alti parlamentari”, a sustinut Ciolacu.

Liderul PSD a mai precizat ca, daca motiunea va trece, social-democratii sunt pregatiti sa vina cu o propunere de prim-ministru, in persoana lui Alexandru Rafila, si sa creeze o noua majoritate.

„PSD a castigat alegerile, domnul Iohannis a confiscat aceasta victorie a PSD, a incalcat spiritul Constitutiei si a venit cu o constructie a perdantilor. Cei de pe locurile doi si trei au venit si au construit aceasta guvernare. In primul rand, suntem pregatiti sa venim cu o propunere de prim-ministru si avem zece zile sa cream o noua majoritate. Nu am avut discutia din interior, in acest moment este o propunere votata de catre PSD, in persoana domnului profesor Rafila, nu este o alta decizie (…). Avem capacitatea de a doua zi sa putem guverna”, a punctat Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, motiunea va fi depusa probabil miercuri.

„Cred ca miercuri, ea urmand sa fie votata saptamana urmatoare, sa ne incadram in termen, in aceasta sesiune”, a incheiat presedintele PSD.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta