Ciolacu, după întâlnirea cu Cîţu: Speram să avem o discuţie mai aplicată. PNRR nu are coerenţă şi viziune clară

Ciolacu, după întâlnirea cu Cîţu: Speram să avem o discuţie mai aplicată. PNRR nu are coerenţă şi viziune clară
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ciolacu, după întâlnirea cu Cîţu: Speram să avem o discuţie mai aplicată. PNRR nu are coerenţă şi viziune clară

( TheEpochTimes ) Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, după discuţiile avute cu premierul Florin Cîţu, la Palatul Victoria, pe tema Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, că în continuare PNRR nu ar avea ”o coerenţă şi o viziune clară”. Liderul social-democrat susţine că speră să aibă la Guvern „o discuţie mai aplicată şi […]

( TheEpochTimes )

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, după discuţiile avute cu premierul Florin Cîţu, la Palatul Victoria, pe tema Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, că în continuare PNRR nu ar avea ”o coerenţă şi o viziune clară”.

Liderul social-democrat susţine că speră să aibă la Guvern „o discuţie mai aplicată şi cu specialiştii din PSD şi cu partenerii sociali”, dar că a avut parte de o întâlnire „un pic superficială” şi „un pic mai de sus”, care s-a finalizat totuşi cu o promisiune.

”Am sperat astăzi să avem o discuţie mai aplicată şi cu specialiştii din PSD şi cu partenerii sociali. Nu am avut în acest moment plăcerea din partea Guvernului României de a avea acces, alături de partenerii sociali, la PNRR. Au fost prezentate nişte principii şi cam care este viziunea. Avem, până acum, o promisiune că ni se va trimite acest plan ca să îl putem discuta cu toţii, şi cu specialiştii, mai aprofundat să vedem cum găsim nişte mecanisme clare şi transparente de acces a acestor bani şi nu în ultimul rând de absorbţie a acestor bani în integralitatea sa. Nu am avut detaliile reformelor, şi aveam şi noi propuneri de reforme în acest moment pentru a fi prinse în PNRR urmând totuşi să fie discutate de către specialişti cu ministrul fondurilor europene”, a precizat Ciolacu.

Social-democratul a menţionat faptul că din punctul său de vedere „în continuare, PNRR nu are o coerenţă şi o viziune clară a anilor pe care îi trăim în acest moment şi a motorului economic din toată Europa”.

„Din punctul nostru de vedere, nu cunoaştem concret ce granduri (sic!) vor merge către IMM-uri, către sindicate, care sunt reformele şi detaliat pe zona de pensii. Sperăm totuşi să ne revină aceste informaţii, suntem cu toţii demnitari. Plus că este recomandarea Comisiei de a avea acces la aceste informaţii. E Planul Naţional, nu este un plan secret. Sperăm să deblocăm acest lucru şi să stabilim împreună un calendar de prezentare a PNRR în Parlamentul României. […] Noi am venit să îl ajutăm pe domnu’ Cîţu să iasă din impas”, a subliniat preşedintele PSD.

Reamintim că premierul Florin Cîţu a anunţat de miercuri, la briefingul de presă ce a avut loc după şedinţa de guvern, că joi, la ora 15, va avea o întâlnire la Palatul Victoria cu câţiva reprezentanţi ai PSD pe tema Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Mâine, la ora 15, voi avea la Guvern o întâlnire cu câţiva reprezentanţi ai Partidului Social Democrat pe tema PNRR. Vreau să vă aduc aminte că am fost cel care, la buget, i-am spus domnului Ciolacu să vină să îi prezint bugetul – nu avem nimic de ascuns, nu a venit. Când a fost vorba, în pandemie, de specialişti în Sănătate, am spus că sunt dispus să ascult soluţiile PSD, nu a venit. Să vedem, mâine, dacă Partidul Social Democrat va da curs invitaţiei să discutăm despre un program care îi interesează pe toţi românii, Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a afirmat Florin Cîţu.

Declaraţiile liderului de la Palatul Victoria au fost făcute în contextul în care Ciolacu ameninţase public că va propune colegilor din partid să declanşeze o grevă parlamentară în cazul în care PNRR nu va fi prezentat în Parlament pentru a fi supus discuţiilor.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta