Ciolacu ii apara pe AUR-isti si ataca PNL: „Este o aberatie sa ceri ca AUR sa fie scos in afara legii. Si noi ne-am confruntat, eram ‘ciuma rosie’”

Ciolacu ii apara pe AUR-isti si ataca PNL: „Este o aberatie sa ceri ca AUR sa fie scos in afara legii. Si noi ne-am confruntat, eram ‘ciuma rosie’”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ciolacu ii apara pe AUR-isti si ataca PNL: „Este o aberatie sa ceri ca AUR sa fie scos in afara legii. Si noi ne-am confruntat, eram ‘ciuma rosie’”

( Victor Gheja – politica – AK-24 ) Presedintele PNL, Marcel Ciolacu, a catalogat marti drept o „aberatie” solicitarea deputatului PNL Alexandru Muraru ca AUR sa fie scos in afara legii. „La inceput de an e liber la declaratii traznite? Stiti ca unii au cerut ca si PSD-ul sa treaca in ilegalitate, luate masuri… Nu, […]

( Victor Gheja – politica – AK-24 )

Presedintele PNL, Marcel Ciolacu, a catalogat marti drept o „aberatie” solicitarea deputatului PNL Alexandru Muraru ca AUR sa fie scos in afara legii.

„La inceput de an e liber la declaratii traznite? Stiti ca unii au cerut ca si PSD-ul sa treaca in ilegalitate, luate masuri… Nu, AUR se afla in Parlament in urma votului romanilor iar romanii au intotdeauna dreptate. Trebuie sa respectam aceste lucruri chiar daca ne convin sau nu.

Un anumit comunicat de presa al celor de la AUR ar trebui explicat de liderii AUR pentru ca sa spui ca nu a existat Holocaust este foarte grav, este cea mai neagra pata din istoria omenirii. Liderii AUR sa explice foarte clar ce a vrut sa zica. Vor primi in consecinta de la romani votul sau nevotul.

Sa ceri sa scoti in afara legii, astea sunt aberatii, trebuie sa respectam votul romanilor. Si noi ne-am confruntat, eram ‘ciuma rosie’”, a declarat Ciolacu la Antena 3.

Deputatul PNL Alexandru Muraru a subliniat, luni, ca AUR continua sa nege si sa relativizeze Holocaustul. El a adaugat ca aceasta formatiune a depasit demult cadrul legal in care functioneaza.

Alexandru Muraru a criticat luni afirmatiile liderilor AUR, potrivit carora „se constata o actiune sistematica de subminare a calitatii invatamantului din Romania prin ridicarea la rangul de materii a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lectii in cadrul materiilor existente (ex. educatie sexuala, istoria Holocaustului, etc)”.

„AUR continua sa nege si sa relativizeze Holocaustul sub diverse forme. Declaratia de astazi a partidului extremist AUR, prin reprezentantii sai, promotori ai ideilor si conceptiilor neo-legionarismului si ai revizionismului nationalist, demonstreaza fara echivoc ca aceasta formatiune a depasit demult cadrul legal in care functioneaza.

O lege adoptata de Parlamentul Romaniei cu o larga majoritate de voturi pentru introducerea unei discipline esentiale in formarea civica a viitorilor adulti despre Holocaust si istoria minoritatii evreiesti, este contestata sub forma unei negari a Holocaustului, ceea ce este, desigur infractiune”, afirma deputatul Alexandru Muraru, intr-o declaratie de presa.

Liberalul aminteste ca „AUR a elogiat criminali de razboi de la tribuna Parlamentului, a ultragiat prin simboluri memoria victimelor Holocaustului, iar reprezentantii sai produc frecvent in mediul online si public declaratii cu tenta antisemita sau care neaga sau distorsioneaza Holocaustul”.

„La atacul asupra Parlamentului, de acum doua saptamani, reprezentantii si adeptii AUR au desenat semnul zvasticii pe steagul UE in curtea Parlamentului, un atac la simbolurile democratiei. Toate acestea sunt monitorizate si transmise autoritatilor care aduna probe impotriva unui partid extremist. Romania are datoria de a apara memoria victimelor Holocaustului, avem instrumente, institutii si vointa politica pentru a duce la bun sfarsit aceasta misiune”, adauga deputatul PNL, Alexandru Muraru, care este totodata si Reprezentant Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei si Antisemitismului.

Intr-un comunicat transmis luni, AUR sustine ca, in ultimii ani, „se constata o actiune sistematica de subminare a calitatii invatamantului din Romania prin ridicarea la rangul de ‘materii’ a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lectii in cadrul materiilor existente (ex. educatie sexuala, istoria Holocaustului, etc.), in paralel cu reducerea importantei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generatii: stiintele exacte, Limba si literatura romana, Istoria nationala”.

„Experimentele ideologice asupra copiilor din Romania trebuie sa inceteze! Adevarata educatie este educatia clasica, cea care formeaza cetateni constienti de drepturile si responsabilitatile lor, de cultura, istoria si originile lor”, sustin reprezentantii AUR.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta