Ciolacu: „Iliescu a făcut mai mult bine decât rău”. Actualul lider PSD nu crede că tatăl mineriadelor și protectorul criminalilor din decembrie 1989 e vinovat, ci doar „acuzat”

Ciolacu: „Iliescu a făcut mai mult bine decât rău”. Actualul lider PSD nu crede că tatăl mineriadelor și protectorul criminalilor din decembrie 1989 e vinovat, ci doar „acuzat”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ciolacu: „Iliescu a făcut mai mult bine decât rău”. Actualul lider PSD nu crede că tatăl mineriadelor și protectorul criminalilor din decembrie 1989 e vinovat, ci doar „acuzat”

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Marcel Ciolacu, actualul președinte al PSD, este de părere că fondatorul formațiunii continuatoare a Partidului Comunist Român, Ion Iliescu, „a făcut mai mult bine decât rău”. Într-un interviu dat pentru Kanal D și preluat de News.ro, Ciolacu spune că “sunt structural diferit” de Ion Iliescu, însă acesta a fost “omul […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Marcel Ciolacu, actualul președinte al PSD, este de părere că fondatorul formațiunii continuatoare a Partidului Comunist Român, Ion Iliescu, „a făcut mai mult bine decât rău”.

Într-un interviu dat pentru Kanal D și preluat de News.ro, Ciolacu spune că “sunt structural diferit” de Ion Iliescu, însă acesta a fost “omul și decidentul acelui moment”, referindu-se la 1989-1990. În urma loviturii de stat din decembrie 1989, Ion Iliescu, susținut de Moscova, l-a înlăturat de la putere și executat pe Nicolae Ceaușescu, dictatorul României în perioada 1964-1989. În loc a fost instalat la București un regim dominat de agenți sovietici și comuniști din linia a doua.

PSD, adică PDSR, adică FDSN, adică FSN, adică Partidul Comunist

Presat de masele populare, Iliescu a fost silit să-și revizuiască discursul inițial (în care îi acuzase pe soții Ceaușescu de faptul că “au întinat nobilele idealuri ale socialismului”) și să scoată în afara legii Partidul Comunist.

Însă imediat a înființat continuatorul acestuia, Frontul Salvării Naționale (denumire folosită de KGB la toate partidele fondate de agenții săi în alte țări), în care au intrat toți activiștii și politrucii rămași fără stăpân.

Din FSN se trage și actualul PSD. Partidul fondat în 1989 de Iliescu și condus azi de Ciolacu s-a mai numit FDSN (începând din 1992), PDSR (din 1993) și, din 2001, PSD.

Ciolacu nu consideră că violențele împotriva propriilor cetățeni, mafia instituționalizată și blocarea României timp de un deceniu în zona gri a Europei, toate coordonate de Iliescu, sunt păcate grave

Actualul președinte al social-democraților – continuatorul partidului comunist este simbolul corupției instituționalizate, al populismului și al violenței statului român împotriva propriilor cetățeni – nu se dezice ce Iliescu, liderul din cauza căruia România a pornit cu 10 ani întârziere reformele pentru apropierea de Europa.

Ciolacu nu vorbește despre vinovății ale președintelui care a chemat minerii în București să bată oamenii și care a semnat în 1991 un tratat rușinos cu URSS, ci doar despre “acuzații”: “Cu toate acuzele care s-au adus lui Ion Iliescu, România a luat-o în direcţia bună. Cu toate neajunsurile şi cu toate bunele şi relele, eu cred că Ion Iliescu a făcut ai mult bine României, decât rău, dar nu mă regăsesc în omul politic“.

Din cauza acțiunilor regimului Iliescu – care în 1990 a procedat exact precum comuniștii în 1945-1947 –, România și-a pierdut foarte rapid enormul capital de simpatie pe care-l câștigase inițial în decembrie 1989. Țara a fost izolată pe plan internațional până în 1996, când în loc a venit la guvernare Convenția Democrată. Întârzierea cu care s-au pornit reformele a făcut ca țara noastră să intre mai târziu decât alte state estice în NATO și UE, iar redresarea economică să aștepte până după 2000.


Distribuie articolul