Ciolacu: Iohannis să accepte ori un guvern condus de Rafila, ori un guvern de uniune naţională

Ciolacu: Iohannis să accepte ori un guvern condus de Rafila, ori un guvern de uniune naţională
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ciolacu: Iohannis să accepte ori un guvern condus de Rafila, ori un guvern de uniune naţională

( TheEpochTimes ) Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat din nou, joi seara, că PSD va propune în mod oficial la negocierile de la Cotroceni ca Alexandru Rafila să fie noul premier al ţării. Totodată, Ciolacu a criticat dur propunerea liberalilor de a-l numi pe Florin Cîţu premier şi l-a numit pe acesta „groparul economiei […]

( TheEpochTimes )

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat din nou, joi seara, că PSD va propune în mod oficial la negocierile de la Cotroceni ca Alexandru Rafila să fie noul premier al ţării.

Totodată, Ciolacu a criticat dur propunerea liberalilor de a-l numi pe Florin Cîţu premier şi l-a numit pe acesta „groparul economiei româneşti” şi a transmis că cel mai înţelept din partea preşedintelui Iohannis ar fi ori să accepte un guvern minoritar condus de Rafila, ori să se formeze unul de uniune naţională.

„Mergem la Cotroceni cu domnul profesor doctor Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcţia de prim-ministru. După ce am văzut în situaţia de urgenţă imagini cum în biroul prim-ministrului se fuma şi se consuma alcool fără respectare regulilor, cum domnul Orban ne-a povestit cum în biroul preşedintelui de la Cotroceni, luând în derâdere voturile românilor, se stabilea prim-ministrul nu după nişte criterii profesioniste şi după urgenţele pe care le are România, ci după bileţele într-un mod total superficial. Toate aceste lucruri se întâmplă când în România există 200 de decese pe zi în urma pandemiei.

Venim în faţa românilor cu o propunere decentă, reală, valoroasă, recunoscută atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional, în persoana domnului Rafila.

Am văzut şi propunerea PNL şi agreată de către preşedintele Iohannis, în persoana domnului Cîţu, groparul economiei româneşti, dar presupun că criteriile care au cântărit cel mai mult au fost acelea de om de partid şi de om obedient preşedintelui.

Cred că este cazul ca preşedintele României să recunoască că a pierdut aceste alegeri, ca PNL şi USR să recunoască că au pierdut aceste alegeri şi să nu transformăm această perioadă într-o ciolaniadă şi în nişte discuţii sterile, să vedem priorităţile românilor.

Cred că cel mai corect din partea preşedintelui este ori să accepte un guvern minoritar condus de Alexandru Rafila, ori un guvern de uniune naţională, în care, ca în orice democraţie, este corect ca propunerea de prim-ministru să fie din partea partidului care a câştigat alegerile, tot aceeaşi persoană, domnul Alexandru Rafila”, a declarat Ciolacu.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta