Ciolacu, scrisoare halucinanta trimisa Comisiei Europene: „Cerem ajutor, statul de drept este serios in pericol”

Ciolacu, scrisoare halucinanta trimisa Comisiei Europene: „Cerem ajutor, statul de drept este serios in pericol”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ciolacu, scrisoare halucinanta trimisa Comisiei Europene: „Cerem ajutor, statul de drept este serios in pericol”

( AK-24 ) Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a trimis joi o scrisoare presedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, si vicepresedintelui Comisiei, Frans Timmermans, in care solicita „ajutor”, sustinand ca ca in Romania “democratia si respectul pentru statul de drept sunt serios in pericol”. “Ca lider al opozitiei in tara mea este bine de stiut […]

( AK-24 )

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a trimis joi o scrisoare presedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, si vicepresedintelui Comisiei, Frans Timmermans, in care solicita „ajutor”, sustinand ca ca in Romania “democratia si respectul pentru statul de drept sunt serios in pericol”.

“Ca lider al opozitiei in tara mea este bine de stiut ca romanii pot conta pe prieteni precum sunteti voi care pun siguranta si drepturile oamenilor deasupra oricarui lucru. De aceea, luand in considerare evenimentele recente in Romania, ma simt obligat sa va informez ca democratia si respectul pentru statul de drept sunt serios in pericol, de catre actualele partide din guvernul tarii noastre, si cerem ajutorul Comisiei Europene in gestionarea abuzurilor comise de partidele de guvernare”, le-a scris Marcel Ciolacu presedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, si vicepresedintele CE, Frans Timmermans.

Ciolacu face referire in scrisoare la decizia CCR de a respinge numirile de la SRTv si SRR, numararea “ilegala” a voturilor de la motiunea simpla pentru demiterea ministrului Investitiilor si Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, si la demiterea Avocatului Poporului, Renate Weber, “fara a respecta procedurile legale in vigoare”.

„Ramanem la dispozitia voastra pentru a identifica solutiile adecvate pentru a evita ca Romania sa alunece pe o cale nedemocratica. (…) In ciuda eforturilor noastre de a identifica o intelegere pentru ca Romania sa se dezvolte si sa-si intareasca democratia, statul de drept si participarea cetatenilor, actualele partide de la guvernare sunt obsedate de putere si pregatite sa faca totul pentru a o obtine”, se mai arata in scrisoare.

„Credem ca este momentul pentru Comisia Europeana sa vorbeasca de problemele mentionate mai sus si sa ceara partidelor din guvernul Romaniei sa opreasca practicile nedemocratice curente. Comisia trebuie sa continue sa fie garantul valorilor europene, al democratiei si statului de drept in Romania si contam pe impartialitatea dumneavoastra de a sustine rezolvarea acestor probleme”, a incheiat Ciolacu, adaugand ca este disponibil sa ii intalneasca pe liderii UE pentru a aborda temele mentionate in scrisoare.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta